Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Olimpisme

La decisió sobre Rússia, posposada

El COI ajorna fins al cap de setmana la possible exclusió del país als Jocs de Rio
El COI decidirà el cap de setmana sobre una possible exclusió de Rússia dels Jocs.

La decisió sobre Rússia, posposada

El COI decidirà el cap de setmana sobre una possible exclusió de Rússia dels Jocs.

Actualitzada 20/07/2016 a les 07:08
El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha decidit posposar fins al cap de setmana la seva decisió sobre la possible exclusió de Rússia dels Jocs de Rio de Janeiro. “El COI avaluarà curosament l’informe (McLaren) i explorarà les opcions legals relacionades amb una exclusió col·lectiva dels esportistes russos dels Jocs davant del dret a una justícia individual”, indicava en un comunicat el màxim organisme olímpic després de la reunió de la comissió executiva per conferència telefònica.
La decisió s’ha de prendre després de l’informe McLaren, encar­regat per l’Agència Mundial Antidopatge (AMA) i que conclou que l’Estat rus va promoure un sistema de dopatge en els Jocs de Sotxi per aconseguir estar al capdavant del medaller. Segons indica Richard McLaren, l’advocat canadenc que va realitzar l’informe, el sistema del suposat dopatge “permetia transformar el resultat positiu en negatiu” sota la supervisió del ministeri d’Esports de Rússia i el Servei Federal de Seguretat, l’antic KGB.
Amb l’ajornament de la decisió que s’ha acordat, el COI espera la resolució del Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) que va començar dimarts a estudiar el recurs interposat pels atletes russos davant la prohibició de la federació d’atletisme que els impedeix participar en els Jocs. Fins a 68 atletes russos, entre ells la perxista Yelena Isinbáyeva, han presentat el recurs ja que consideren que estan nets i no se’ls pot prohibir anar als Jocs.
Amb tot, el COI ha creat una comissió disciplinària per tractar el tema. “L’executiva ha començat avui accions disciplinàries relatives a la implicació del ministeri rus d’Esports i d’altres persones mencionades en l’informe per violacions de la Carta Olímpica i del Codi Mundial Antidopatge”, segons anunciava l’organisme en el comunicat.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477