Automobilisme sobre gel

El Trofeu Andros ja té dates però està pendent de la signatura

L’organització fixa la mànega andorrana per als dies 9 i 10 de desembre però encara no hi ha renovació oficial

El Trofeu Andros ja té dates però està pendent de la signaturaSergi Cano

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La prova andorrana del Trofeu Andros d’automobilisme sobre gel ja té dates oficials. Està previst que arribi al circuit del Pas de la Casa el cap de setmana del 9 i el 10 de desembre, segons el calendari publicat per l’organització, i seria la segona prova del certamen després de la de Val Thorens, que se celebra una setmana abans. Amb tot, la competició no està assegurada al cent per cent a hores d’ara perquè no s’ha signat la renovació entre l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) i Max Mamers, l’impulsor del campionat. Les negociacions, que altres vegades havien arribat a bon port amb més celeritat, es troben encara per rubricar per una qüestió econòmica.

L’ACA considera pri­oritari que la mànega andorrana pugui quadrar el seu pressupost, una circumstància que no s’ha produït en les darreres edicions. En aquest sentit es manté la confiança d’Andorra Turisme i de patrocinadors com Hiper Pas o Crèdit Andorrà, però es resta pendent de quin acord s’assoleix amb el comú d’Encamp, al qual s’ha demanat col·laboració econòmica. L’Andros és la competició més important que organitza l’ACA al circuit del Pas, que té en concessió per part del comú encampadà i que fa anys que ha revitalitzat amb altres tipus d’esdeveniments com poden ser les G-Series o cursos de conducció i testos per a marques. Des de l’entitat se segueix pensant que és una aposta valuosa i en clau de país pel ressò que té a França, però no es vol que el dèficit que genera la prova acabi convertint-se en un peatge que compliqui l’economia de l’entitat.

La renovació amb Mamers, si es produeix, es negocia per a tres anys, i per això es vol assegurar el futur. Des del comú d’Encamp s’ha expressat la voluntat de donar suport a la competició i a l’Automòbil Club però encara no s’ha decidit quina serà la fórmula que es vol emprar. Des de la corporació fa dies que el projecte està en fase d’estudi i no s’han anunciat novetats. Fonts comunals explicaven fa unes setmanes que el que sí que s’assumirà és el cost d’algunes obres de millora del circuit amb vista a l’hivern.

Definida la pujada

D’altra banda, la Pujada Ordino-Arcalís, que arribarà el 10 i 11 de setembre i puntuarà pels campionats d’Espanya, França –segona divisió–, Catalunya i Trophée dels Pyrénees, ja té definit el seu programa. Dissabte 10 se celebraran entrenaments lliures i oficials –tindran dues mànegues– a més de la primera cursa. L’endemà hi haurà una sola mànega d’entrenaments oficials i es competirà en la segona i la tercera cursa. La pujada es preveu decisiva pels diferents campionats de muntanya i es disputarà entre els punts quilomètrics 22,4 i 26,4 de la carretera CS-380 d’Ordino a Vallnord-Arcalís.

tracking