Escacs

El peruà Julio Granda lidera la llista de favorits de l'Open

Defensarà el títol en una competició que té dotze grans mestres més

El peruà Julio Granda lidera la llista de favorits de l'Open

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escaquista peruà Julio Granda, vencedor l’any passat de l’Open Internacional d’Andorra, lidera la llista de favorits per a la 34a edició de la competició, que es disputarà del 3 a l’11 del mes vinent a l’Hotel Panorama d’Escaldes. Granda, gran mestre amb un ELO de 2699, haurà de lluitar contra dotze jugadors més que tenen aquest títol, entre els quals destaquen l’ucraïnès Andrey Vovk (2637) i l’indi Abhijeet Gupta (2630).

A hores d’ara hi ha 113 jugadors inscrits per participar en una prova en què encara no s’han tancat les inscripcions, tot i que és complicat que fins a l’inici del torneig arribi algun altre jugador de categoria. A banda dels grans mestres també hi haurà a Escaldes una desena de mestres internacionals, entre ells Robert Alomà, un dels professors de la federació d’escacs.

El president de la federació, Francesc Rechi, es mostrava satisfet del nombre d’inscripcions i el nivell que tornarà a tenir l’Open tenint en compte que aquest estiu ha canviat d’escenari i de dates –arriba més tard en el calendari i es disputa de dimecres a dijous–. “Hem acabat tenint menys marge que altres anys per organitzar el torneig, però hem aconseguit els objectius”, deia.

La dotació en premis es manté i el vencedor s’endurà 2.100 euros –1.500 per al segon classificat i 1.000 per al tercer–. Granda, que l’any passat va aconseguir vuit dels nou punts possibles, podria tenir un nou duel per la victòria amb Vovk, segon llavors, aquest any. Un triomf per al peruà significaria el tercer títol consecutiu al Principat.

tracking