Reportatge

Company de luxe per a Moya per preparar els Jocs

En la recta final per als Jocs de Rio el migfondista Pol Moya comparteix sèries al Comunal amb el subcampió d’Europa de 5.000 metres, Adel Mechaal. L’espanyol es prepara a Font Romeu però de vegades s’apropa al Principat.

Company de luxe per a Moya per preparar els JocsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ense samarreta i intentant plantar cara a la intensa calor sobre la pista del Comunal, Moya i Mechaal s’espremien a fons amb el Campionat d’Espanya, aquest cap de setmana a Gijón, i els Jocs de Rio, el mes vinent, entre cella i cella. L’andorrà, de dinou anys, és especialista en 800 metres; l’espanyol d’origen marroquí, de 25, és de recorregut més llarg. A Rio disputarà els 1.500 i els 5.000 metres. Amb tot, asseguraven treure profit de la pràctica compartida. Més motivacional la de Moya, i més específica i de velocitat la de Mechaal.

Mentre a un li queden lluny encara grans èxits internacionals, l’altre fa ben poc va ser plata europea, a tocar de l’or que es va endur Ilias Fifa, company amb Espanya. “El Pol té un futur prometedor. Jo suposo que el motivo pel fet de ser un medallista i per a mi és un atleta que corre 800, i per als 1.500 i els 5.000 em posa les piles. Ens ajudem el que podem i a veure si ens aportem energia i podem fer un gran paper a Rio”, explicava Mechaal, que es veu repetint experiència. “Ha estat molt productiu entrenar amb el Pol. Sumar junts ens servirà als dos”. A Andorra hi ha anat a parar perquè coneix Jessica Andrew, atleta britànica parella del ciclista resident Dan Martin i Guillem Dalmau, atleta del CAVA. I perquè el Comunal, a una altura diferent de Font Romeu, l’ajuda en la preparació més específica.

Moya deia que “poder estar al costat seu és una motivació extra a l’hora de fer l’entrenament i voler demostrar tot el que puc fer. T’ajuda a entrenar molt millor”. Ahir era la seva darrera sessió forta abans del Campionat d’Espanya, en què vol passar a la final, “però serà complicat perquè hi ha els millors de 800 i alguns de 1.500 que es passen a la distància”. I també, per què no, fer marca. Aquest cap de setmana o als Jocs. “Per estat de forma pot ser perquè estic millor que mai, però com que es tracta en campionats normalment se surt més lent”. Ha estat en cites internacionals però els Jocs són els Jocs. “Com més important és la prova més nerviós estàs però sobretot com més opcions de passar tens, encara més”, deia fent referència a l’Espanyol.

Mechaal, que a Gijón lluitarà pel triomf, assegura que Rio són “els Jocs de l’experiència” i que els de Tòquio, en quatre anys “seran els de la veritat”. Per a la cita brasilera “sóc optimista. Penso a estar a la final de 5.000; als 1.500 depenent de la sèrie que em toqui puc anar passant, per què no. Encara no m’ha arribat el moment de disputar medalles als Jocs, és el meu primer any de professional”, diu el fondista, nascut a Tetuan i que va arribar a Palamós amb cinc anys. Té clar que la seva explosió es deu en bona part que ara només es dedica a córrer. Amb una excedència de cinc anys concedida per l’ajuntament de Calonge i una beca d’esportista d’alt nivell. “Jo gastava set hores al dia de la meva vida a treballar i quan ho deia em deien que era una excusa. Ara crec que s’ha demostrat que no ho era”, explica.

Moya i Mechaal es veuran a Gijón i a Rio. Les sèries al Comunal hauran sumat perquè cadascú aconsegueixi el seu objectiu.

DEU DIES PER ACLIMATAR-SE A RIO DE JANEIRO

Moya té previst sortir cap a Rio el 2 d’agost –els Jocs s’inauguren el dia 5– i tindrà deu dies d’aclimatació i entrenaments abans de disputar les sèries dels 800 metres, que arriben en la primera jornada de competició per a l’atletisme. Si no hi ha contratemps de darrera hora, la planificació que ha seguit durant la temporada el farà arribar en un bon moment per provar de batre els seus registres. Serà l’únic representant per a l’atletisme després que a Clàudia Guri, especialista en salts, no se li concedís invitació.

Company de luxe per a Moya per preparar els Jocs

tracking