L'hora de la muntanya

Núria Picas engrandeix una Solidaritrail de rècord

Núria Picas engrandeix una Solidaritrail de rècordCARLOS LLERANDI

Núria Picas, guanyadora de l’Ultra Trail World Tour 2015 i vencedora l’any passat de la Marató dels Cims, va voler ser una corredora més ahir a la Solidaritrail, la marxa popular que tanca tradicionalment l’Andorra Ultra Trail Vallnord. La catalana, amb una lesió al turmell que li va impedir revalidar la victòria a la Marató, va ser la guanyadora de la cursa més solidària, que va aplegar prop de 750 corredors, rècord. “La lesió m’ha permès conèixer la Solidaritrail, una cursa absolutament recomanable. 10 quilòmetres amb uns corriols impressionants. He quedat meravellada. Per tant no hi ha excusa per no venir a Andorra a córrer l’Ultra Trail en la distància que sigui”, explicava a l’arribada. Si Núria Picas va ser la primera entre les dones, la categoria masculina va tenir també un vencedor de luxe, el basc Zigor Iturrieta, amb victòries a la Transgrancanària o un tercer lloc a la prestigiosa Ultra Trail del Mont Blanc. Iturrieta no va completar la Mític i ahir es va voler sumar a la festa de la Solidaritrail.

La prova va començar a les nou del matí des de la plaça Major ordinenca amb els gegants obrint la comitiva, seguits dels usuaris de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell. Darrere seu corredors de totes les edats i condicions que buscaven passar una bona estona i gaudir de les muntanyes del Principat.