Motociclisme

Márquez fa bona l'estratègia i s'endú el triomf a Alemanya

Márquez fa bona l'estratègia i s'endú el triomf a Alemanya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’espanyol Marc Márquez (Honda) va aconseguir una gran victòria ahir al Gran Premi d’Alemanya amb la que es referma com a líder mundial de MotoGP. L’estratègia li va sortir perfecta al pilot i al seu equip, fent un canvi de moto en el moment precís mentre els seus principals rivals, l’italià Valentino Rossi (Yamaha) i l’espanyol Jorge Lorenzo (Yamaha) només podien ser vuitè i quinzè.

La cursa va arrencar en mullat i Márquez, que sortia des de la pole, va anar cedint posicions. Però a la pista es va començar a notar un carril totalment sec i els que van veure l’oportunitat van ser els primers a fer el canvi de moto. Márquez va sortir amb un pneumàtic llis al darrere i intermedi al davant, arriscant amb una pista encara delicada. Tornava tretzè però de seguida rodant més ràpidament que els rivals, mentre Rossi, per exemple, no atenia les recomanacions de l’equip per fer el canvi. En poques voltes, i mentre tothom va anar entrant per substituir la moto, Márquez es posava al capdavant per acabar vencent. El podi el van completar el britànic Cal Crutchlow (Honda) i l’italià Andrea Dovizioso (Ducati). El triomf deixa Márquez amb 48 punts d’avantatge sobre Lorenzo, segon a la general, i 59 respecte de Rossi, tercer, quan falten nou proves per al final del campionat.

L’australià Jack Miller (Honda), amb una setena posició, va ser el millor pilot resident, mentre que Héctor Barberà (Ducati), resident i membre de l’equip Avintia instal·lat al Principat, era novè.

tracking