Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Celestial

Tot comença a mitjanit

Actualitzada 15/07/2016 a les 12:14
La tercera distància que planteja l’Ultra Trail Vallnord és la de la Celestrail, una prova de 83 quilòmetres i 5.000 metres de desnivell positiu i negatiu que continua sent tot un repte per als participants. Segurament és el recorregut que presenta una sortida més especial, ja que l’esforç de tots els valents que hi prenen part arrenca la mitjanit de divendres a dissabte, també sortint des del poble d’Ordino, allà on es concentra l’ambient i la logística de la prova andorrana.
La muntanya hi és sempre present, però hi ha algunes zones indicades per recuperar i també força trams en els quals els participants poden córrer. La cresta del Cap de l’Ovella és la part del recorregut que l’organització ha triat com a més espectacular, mentre que el pendent més fort, d’un 34 per cent, se situa en el darrer tram per arribar al coll d’Arenes, amb 340 metres de desnivell en un quilòmetre. El més llarg són els 5,5 quilòmetres d’Escaldes a Coll Jovell, amb 770 metres de desnivell i un 14 per cent de pendent. L’altitud mitjana és de 1.760 metres. Un 88 per cent de la cursa transcorre per una pista estreta, un 9 per cent per camí ample i un 3 per cent per la car­retera.
El guanyador de l’edició passada va ser un home del país, Marc Casal. Afirma que la nit “si hi ha lluna plena, com va ser el cas, es fa especial. Si vas al davant agafes la gent de la Mític i fas el recorregut acompanyat. Vas veient la gent amb els frontals i és molt bonic”. Ell va veure la clau de la prova en els segons quaranta quilòmetres, de Coll Jovell a Canillo i l’Aldosa. “Allà has de córrer, i si et responen les cames i tens força és un moment important. La Celestrail és una cursa bastant corredora”, explica. En l’edició passada dels 345 participants que hi va haver 221 van aconseguir arribar de nou a Ordino.

Sortida
Centre del poble d’Ordino,
dissabte a les 00.00 hores.

Barreres horàries
Dissabte a les 11 hores (11 hores de cursa). Escaldes.

Dissabte a les 14.30 hores (14.30 hores de cursa). Pardines.

Dissabte a les 17.30 hores (17.30 hores de cursa). Armiana.

Dissabte a les 19.30 hores de cursa (19.30 hores de cursa). Coll d’Arenes.

Informació
Pals autoritzats.
7 avituallaments.
 
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts