Futbol

Cristiano i Bale busquen un lloc a la final

Els dos cracs madridistes lideren Portugal i Gal·les en un enfrontament de pronòstic incert

Cristiano i Bale busquen un lloc a la final

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Portugal i Gal·les són més que Cristiano Ronaldo i Gareth Bale, però els dos companys del Reial Madrid, que avui seran rivals a Lió en la primera de les semifinals de l’Eurocopa (21 hores), acaparen la màxima atenció i exerceixen de líders de dos combinats que s’han colat contra pronòstic en el penúltim graó de la competició. Més inesperada és la presència dels gal·lesos, sense tradició en fases finals però que han arribat a la penúltima ronda després de desfer-se d’un equip com Bèlgica, a qui molts atorgaven cartell de favorit. Els portuguesos, de la seva banda, ja van disputar la final a casa el 2004, on Grècia els va derrotar trencant les travesses. Totes dues seleccions, que van quedar a la part del quadre d’eliminatòries que semblava menys exigent, arriben amb gana i el convenciment que estaran a la ronda final, i el partit es presenta de pronòstic incert. La semifinal és inèdita en el torneig.

“Ells tenen una gran figura, però nosaltres també”, deia el seleccionador gal·lès, Chris Coleman, posant en el mateix sac Cristiano Ronaldo i Gareth Bale. El tècnic compta amb les baixes de Ramsey i Ben Davies, suspesos per acumulació de targetes, i no va revelar quins seran els seus substituts. Deia que la clau del partit serà “executar el pla de joc que hem estudiat i centrar-nos en nosaltres mateixos”.

Per part portuguesa, William Carvalho també es perd el partit per sanció mentre que Pepe és el gran dubte per problemes físics. El jugador ha estat treballant amb el fisioterapeuta al marge del grup i si no pot arribar a temps per al duel segurament serà l’experimentat Ricardo Carvalho qui el rellevi. L’equip que dirigeix Fernando Santos està a un pas de la final sense haver guanyat cap partit en els noranta minuts. Tanmateix, tampoc ha perdut cap enfrontament –els vuitens els va passar a la pròrroga, els quarts als penals i a la primera fase va empatar els tres partits–. El tècnic portuguès destacava abans del partit l’ascendència de Cristiano en l’equip i parlava del sacrifici que fa per la selecció. “Ronaldo ha estat fantàstic a la selecció i estem molt satisfets amb ell. És un exemple per a l’equip. El seu altruisme com a capità és un exemple”. Sobre el fet que Portugal hagi arribat a semifinals sense lluir, indicava que “no m’importa ser l’aneguet lleig. El que m’interessa és guanyar i anar a la final. Que si m’agrada jugar bonic? És clar. Però entre jugar bonic i estar a casa o jugar lleig i seguir... prefereixo allò lleig”.

POLÈMICA SOBRE L'EDAT DE RENATO SANCHES

L’edat del portuguès Renato Sanches, una de les estrelles emergents de l’Eurocopa al qual el Bayern de Munic ha fitxat del Benfica per 35 milions d’euros, és objecte de debat. Oficialment el jugador té divuit anys però es posa en dubte i s’ha dit que en podria tenir fins a 24. Ho assegurava l’extècnic Guy Roux a una televisió romanesa. “La seva data de naixement va ser declarada anys després, per la qual cosa la seva data en el registre no és la correcta. Els puc assegurar que té 23 o 24 anys.” Durant l’etapa en el Benfica, l’Sporting de Lisboa va denunciar que l’edat de Renato estava falsejada però tot va quedar en res.

tracking