Atletisme

Guri no podrà competir en salt d'alçada als Jocs de Rio

La IAAF sí que atorga invitació a Pol Moya, que correrà els 800 metres

Guri no podrà competir en salt d'alçada als Jocs de Rio

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Clàudia Guri no competirà als Jocs de Rio en salt d’alçada, però les portes olímpiques encara no estan del tot tancades per a l’atleta andorrana. La Federació Internacional d’Atletisme (IAAF) va comunicar ahir al Comitè Olímpic Andorrà (COA) el rebuig a la sol·licitud presentada perquè Guri disputés la prova de salt d’alçada al Brasil. El COA presentarà ara una nova proposta per a les proves de salt de llargada i triple salt. La IAAF, en canvi, va donar el vistiplau que Pol Moya disputi la prova dels 800 metres lliures.

“Era conscient que el nivell per estar als Jocs és molt alt i jo encara no l’he assolit”, comentava ahir l’atleta andorrana després de conèixer la decisió. Guri veu amb molt bons ulls les alternatives que presentarà el COA, especialment la de triple salt, en la qual disposa del rècord d’Andorra absolut i promesa en pista coberta i a l’aire lliure, i també diversos subcampionats d’Espanya. La saltadora té clar el que representa poder participar en uns Jocs Olímpics encara que no sigui en l’especialitat amb la qual va aconseguir la mínima exigida pel COA (1,79 metres). “En el cas d’accedir finalment en triple salt hi aniré amb les mateixes ganes de fer-ho tan bé com pugui i estar al més amunt possible.”

Amb Pol Moya confirmat com a primer acompanyant de Laura Sallés i Esther Barrugués als Jocs de Rio, a més de la nova decisió sobre Clàudia Guri, queda pendent l’aprovació per part de la Federació Internacional de Natació de les invitacions demanades per Pol Arias, amb mínima del COA per als 1.500 però que participaria a Rio als 400, i de Mònica Ramírez, present a Londres 2012, però sense marca per repetir al Brasil.

tracking