França esmicola el somni islandès

Vint minuts van trigar a esvair-se les il·lusions d’Islàndia i els temors de França en els quarts de final de l’Eurocopa. Els vint minuts que va necessitar el conjunt amfitrió per col·locar-se 2 a 0 en el marcador i pràcticament segellar la classificació per a les semifinals amb golejada (5-2). Els islandesos no seran la Grècia del 2004 o el Leicester d’enguay, paper que en el torneig queda ara exclusivament en mans de Gal·les.

França buscarà una plaça per a la final dijous vinent contra Alemanya. Giroud (12’) i Pogba (19’) van dibuixar un escenari immillorable per a l’equip de Didier Deschamps. Islàndia també havia començat per darrere en el marcador abans de deixar pel camí Anglaterra en els vuitens del final, però el gol del jugador de la Juventus no va deixar marge a una segona gran sorpresa. Abans del descans, el marcador de Saint Denis ja reflectia un 4 a 0 gràcies als gols de Payet i Griezmann, que amb quatre es destaca al capdavant de la taula de golejadors. Sigthórsson va retallar distàncies després del descans. Un gol que feia mèrits a l’actuació islandesa al qual Giroud va respondre ràpidament. Bjarnason (84’) va fer el segon en una mostra d’orgull islandès amb l’homenatjat Gudjohnsen sobre la gespa.