Bàsquet

Armènia priva Andorra de l'or a l'Europeu

Els de David Eudal, a remolc des del primer quart, tiren d’orgull però no poden aixecar el resultat

Armènia priva Andorra de l'or a l'EuropeuFIBA EUROPE

No va poder ser. Andorra va caure ahir derrotada contra Armènia (79-71) a la final de l’Europeu C de Moldàvia en un partit on el conjunt andorrà va anar sempre a remolc en el marcador, després d’un mal primer quart al qual no va poder sobreposar-se. Tot i no revalidar el títol del 2014 a Gibraltar, l’equip nacional torna de Moldàvia amb una medalla de plata que obre les portes dels Jocs dels Petits Estats d’Europa de l’any vinent a Islàndia.

El conjunt de David Eudal va finalitzar els primers deu minuts 13 punts per sota (25-12), després que una discutida decisió inicial per falta en atac en un bloqueig invalidés el triple inicial andorrà que obria el marcador. Una situació que els armenis van respondre amb un parcial de 9 a 0 que va minar els ànims de l’equip, tot i tirar d’orgull per apropar-se al marcador en diverses ocasions i obligar la selecció d’Armènia a parar el partit.

Durant la fase de grups Andor­ra havia superat Armènia (70-63) en un partit que el tècnic andorrà qualificava llavors de “gairebé perfecte”. Eudal advertia a la prèvia d’un equip molt més focalitzat, com així va ser, amb una defensa treballada sobre els puntals andorrans. A més, Armènia es va trobar amb un inspirat André Spight, autor de 27 punts, base nord-americà procedent de l’NCAA, i amb un Bryant Dunston dominador, al seu país d’adopció. El de l’Efes va anotar 15 punts i va capturar 12 rebots.

“Hem d’estar orgullosos pel torneig que hem fet. L’equip ha fet una gran feina, ha guanyat quatre dels cinc partits disputats contra seleccions de molt nivell. Estem immersos en un canvi generacional en el qual els joves s’han adaptat molt bé i els veterans han entès també molt bé el seu paper”, explicava el tècnic andorrà, David Eudal.

MOLDÀVIA DEIXA L'EQUIP FEMENÍ SENSE BRONZE A GIBRALTAR

La selecció andorrana femenina també va caure derrotada a la final de consolació de l’Europeu C de Gibraltar. La selecció de Moldàvia es va penjar la medalla de bronze en superar l’equip que dirigeix Milo Nunes (50-66). Andorra, sempre per darrere en el marcador, va entrar en els darrers deu minuts només vuit punts per sota (34-42). En l’últim període, però, el conjunt moldau no va donar opcions a la remuntada guiat per Ala Gravrilita, autora de 25 punts, pràcticament infal·lible ahir (10/11 en tirs de 2 i 5/6 en tirs lliures). De poc van servir els 21 punts de Clàudia Brunet, de nou líder en l’anotació andorrana. La victòria a Gibraltar va ser per a Malta, que va superar Irlanda (59-77).