Reportatge

El 'Brexit' de Llovera

Cristina Llovera decideix posar el punt final a la seva estada en un centre d’alt rendiment al Regne Unit i tornar a Barcelona el setembre vinent. Una inoportuna lesió la va privar de lluitar per una plaça per als Jocs de Rio i repetir així l’experiència olímpica de Londres 2012.

El 'Brexit' de Llovera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ristina Llovera torna a casa. L’atleta andorrana ha decidit no prorrogar la seva estada al Regne Unit després de nou mesos d’entrenament al Lee Valley Athletics Center, un centre d’alt rendiment prop de Londres en el qual va arribar amb l’objectiu d’obtenir la millor preparació possible per repetir a Rio de Janeiro l’experiència olímpica del 2012. Una lesió, però, va deixar la velocista sense possibilitats de lluitar per una plaça per estar a la cita del Brasil, i ara considera que ha arribat el moment de tancar una etapa.

“Aquest any que he passat a Anglaterra m’ha ajudat a madurar molt com a persona i també com a esportista”, explica Cristina Llovera, de nou en terres andorranes. Amb només quinze anys, l’atleta va ser una de les representants andorranes en els Jocs de Londres, al costat de Toni Bernardó, Dani Garcia, Hocine Haciane, Joan Tomàs i Mònica Ramírez. Tot i l’edat, no va notar la pressió de l’escenari i sobre el tartan de l’estadi d’Stratford va protagonitzar una magnífica cursa, finalitzant la seva sèrie dels 100 metres a només cinc centèsimes de la seva millor marca. El 2012 va ser un any intens per a Llovera, també present al Campionat del Món, que es va celebrar a Barcelona, i a l’Europeu absolut d’Hèlsinki. Des de ben aviat ha conviscut amb l’exigència. “Sempre m’he posat molta pressió. Sóc de donar més del que puc donar i això tampoc ajuda i aquest any m’he posat massa pressió. M’agrada demostrar el que he après i el que he gua-nyat, però no sempre les coses surten com una vol”, explica. El seu bon paper al Campionat d’Europa de Suècia va cridar l’atenció dels tècnics britànics i l’andorrana no va voler deixar passar “la millor oportunitat que havia tingut fins al moment”, explicava llavors.

Després de mesos d’esforç i sacrifici en dobles sessions de dilluns a dissabte, Cristina Llovera pensa ara en la recuperació, però sense exigències. Tal com va fer ara fa tres anys quan va decidir aturar-se “per tornar amb més ganes que mai”. Compaginant sessions amb el fisioterapeuta i manteniment bàsic, ja ha decidit que el proper mes de setembre tornarà als entrenaments a Barcelona, desestimant l’opció del CARR de Sant Cugat. A la capital catalana vol tornar gaudir més de l’at­letisme.

EUROPEU 2016

RETALLADA LA PRESÈNCIA A AMSTERDAM

Finalment, només tres atletes andorrans seran presents al Campionat d’Europa que es disputarà a Amsterdam a partir de dimecres vinent fins al dia 6. La Federació Andorrana d’At­letisme (FAA) havia anunciat aquesta setmana un equip format per Pol Moya, Clàudia Guri, Carles Gómez i Mikel de Sa, que havia de participar en un total de sis proves a la capital holandesa, del qual finalment ha caigut Carles Gómez.

La FAA va admetre recentment un comunicat on indicava que la Federació Europea després d’estudiar les sol·licituds andor­ranes només havia acceptat tres de les quatre proves sol·licitades. La normativa indica que les federacions que no disposen d’atletes amb marca mínima queden en espera de la decisió dels delegats tècnics de l’Europea. En el comunicat, la FAA assegura que “fins ara no hi havia hagut gaires respostes negatives” per part de l’Europea.

Així, finalment a Amsterdam Pol Moya participarà en els 800 metres, Mikel de Sa en els 200 i Clàudia Guri en alçada. L’equip andorrà viatja demà cap a Holanda.

tracking