Ciclisme

Cavendish, primer líder, es treu l'espina del mallot groc

El britànic s’endú la primera etapa i lidera finalment la classificació després d’obtenir 27 triomfs a la ronda gal·la

Cavendish, primer líder, es treu l'espina del mallot grocEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Victòria i lideratge per a Mark Cavendish a la primera etapa del Tour de França. El britànic, als 31 anys, va treure’s ahir l’espina clavada del mallot groc que avui vestirà per primera vegada a la segona jornada de la ronda francesa. La posada en marxa de la 103a edició de la cursa, una etapa completament plana de 188 quilòmetres entre el Mont-Saint-Michel i la platja d’Utah, un dels escenaris del desembarcament de Normandia, es va decidir com era previsible a l’esprint.

Cavendish va sorprendre Peter Sagan, Marcel Kittel i Andre Greipel per sumar la seva 27a victòria a França i vestir per fi el mallot de líder, després d’haver-ho fet ja en les altres dues grans, el Giro i la Vuelta a Espanya. El britànic és el segon corredor amb més victòries a la cursa, només superat per Bernard Hinault, amb 38, i Eddy Merckx (34). El primer líder d’enguay, beneficiat per l’absència de pròleg, tindrà difícil mantenir el mallot groc l’etapa d’avui, amb una petita ascensió final de tres quilòmetres que rebaixa les possibilitats de victòria dels esprin­tadors.

L’arrencada del Tour del 2016 va estar marcada també per la caiguda d’un dels favorits, Alberto Contador, al quilòmetre 80. No va tenir cap contratemps Joaquim Purito Rodríguez, a 1’33” del líder, i Imanol Erviti, 26è, va ser el millor resident.

tracking