Bàsquet

Andorra supera San Marino i es jugarà el títol contra Armènia

L’equip d’Eudal sap patir per endur-se la semifinal en un ajustat desenllaç

Andorra supera San Marino i es jugarà el títol contra ArmèniaFIBA EUROPE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra va suar ahir de valent per superar San Marino (63-57) i classificar-se per a la final de l’Europeu C que es disputa a Moldàvia. Els jugadors de David Eudal van saber sobreposar-se als nervis i la tensió propis de la transcendència del duel per acabar emportant-se la victòria en un final ajustat. Un triomf que, a més, dóna a la selecció una plaça per als Jocs dels Petits Estats de l’any vinent.

“Segurament hem realitzat el nostre pitjor partit en el campionat, però hem sabut superar les adversitats contra un rival que sobre el paper era inferior a nos­altres però que ens ha posat les coses molt difícils”, explicava el seleccionador andorrà. San Marino va arribar a col·locar-se només tres punts per sota (60-57) quan restava poc més d’un minut per al final. La bona defensa plantejada pel rival va minvar l’efectivitat i l’alegria ofensiva que havia caracteritzat el joc de la selecció durant les primeres jornades del campionat. Andorra no se sentia còmoda davant la zona de San Marino i l’empenta del rival va obligar David Eudal a plantejar alternatives en forma de defenses de pressió i també zonals. Albert Farfán, autor de 20 punts, va liderar l’atac andorrà, ben secundat per Roger Lliteras (16).

Andorra buscarà el títol europeu contra Armènia, a la qual ja va derrotar a la fase de grups. “Passi el que passi ja hem fet història en un torneig de tant nivell”, afirmava Eudal.

UNA FORTA IRLANDA APARTA DE LA FINAL DE GIBRALTAR L'EQUIP FEMENÍ

La selecció andorrana femenina no va poder ahir accedir a la final de l’Europeu C que es disputa a Gibraltar en caure derrotada de forma contundent contra una Irlanda que no va donar opcions a les noies que dirigeix Milo Nunes. El conjunt irlandès va marcar territori des del primer període guiat per una Aoife McDermott dominadora (17 punts, 12 rebots i 3 assistències) i ja va encaminar els vestuaris amb 18 punts d’avantatge (43-25). Un tercer període on Andorra només va poder anotar 6 punts (22-6) va ser definitiu per a les esperances de final de la selecció. Clàudia Brunet va liderar l’atac andorrà amb 10 punts. Andorra buscarà la tercera plaça de l’Europeu contra Moldàvia, que també ahir va veure’s clarament superada per Malta (90-30).

tracking