Mes i mig per a la revolucióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tal dia com avui de l’any passat el MoraBanc Andor­ra tenia el mateix nombre de jugadors en la plantilla. Cinc. En aquella ocasió tots ells formaven part de l’equip que havia acabat la temporada 2014-2015, i tres havien de tenir un paper principal la temporada següent. Aquest cop només en queden dos dels que van acabar l’exercici 2015-2016, Navarro i Shermadini. La direcció esportiva vol que pels volts del 20 d’agost, quan Peñarroya comenci a treballar, l’equip estigui complert i li resta un mes i mig per completar una petita revolució a la recerca d’un roster molt canviat.

Hi haurà un jugador més que no els deu habituals amb què es van començar les temporades anteriors, i les peces que falten per completar el trencaclosques són tres exteriors més un base i dos interiors, que ben bé podrien ser dos pivots. Ara mateix el base francès Albicy i el pivot Shermadini són principi i final, els dos titulars clars de l’equip a les respectives posicions. L’altre georgià de la plantilla, l’ala-pivot Burjanadze, és una aposta ferma, però es pensa en un altre interior de referència. I amb la marxa de Betinho, que ha desquadrat els plans, i Stojanovski, falta contractar dos homes que aportin punts i lideratge en posicions exteriors.

La revolució també comportarà un perfil d’equip més explosiu i de grapa que no el que es va veure la temporada passada, amb una segona volta en què es va anar desinflant amb un vestidor que va semblar poc implicat. Hores d’ara només un mercat que s’acabi complicant pot fer que l’Andorra decideixi repescar algun dels jugadors que van acabar la temporada passada i amb els quals no es compta si és que ells encara no han trobat destinació. De fet, el club té clar que només s’anirà al tempteig pel pivot Shawn Jones, a qui es va fitxar l’estiu passat per a la primera aventura europea, i potser pel base austríac Thomas Schreiner, que va pujar des de la LEB amb l’equip. No es té previst anar-hi per exemple per Bogdanovic, un jugador més veterà que ja ha passat per diversos equips ACB.

Període per al tempteig

El tempteig és un dels factors que poden encetar negociacions o aclarir preferències, i la setmana vinent tots els clubs ja coneixeran quins seran els jugadors que queden alliberats dels respectius equips d’origen –del 2 al 5 de juliol es fan ofertes qualificades–. En aquesta tessitura està Albert Oliver, el base català de l’Herbalife Gran Canària que té una oferta sobre la taula del MoraBanc. És el primer en el perfil de complement que es vol per a Albicy, un jugador amb experiència que conegui la competició. Tot indica, però, que el Gran Canària farà oferta al jugador, que ha quallat una darrera molt bona temporada i amb el qual compta el nou tècnic de l’equip canari, Luis Casimiro. A Oliver no li desagradaria aterrar al Principat però en l’àmbit personal no està a disgust a Gran Canària. Si l’Herbalife aposta per ell serà complicat que l’Andorra pugui competir.

DAVID EUDAL GUANYA GALONS I EXERCIRÀ DE 'SEGON DE PEÑARROYA'

El club va anunciar ahir els canvis que hi havia planificats per al cos tècnic i que en certa manera s’anticipaven amb l’arribada de l’exjugador ACB Paco Vázquez, una incorporació que havia transcendit però que s’oficialitzava ahir. La nova disposició deixa fora de la dinàmica del primer equip Xavi Luque, que havia estat fins ara al costat del tècnic com a segon entrenador, i atorga més galons a David Eudal, que es va incorporar a la nòmina d’ajudants quan el Mo­raBanc va ascendir a l’ACB i ara serà el segon. Eudal compagina el càrrec al MoraBanc amb el de seleccionador nacional. Vázquez, que treballava a les categories inferiors de l’Unicaja de Màlaga i és excompany de Peñar­roya a l’etapa de jugador, queda com a ajudant al primer equip.

Luque segueix a l’organigrama del club però agafa la direcció tècnica de la base, on compartirà tasques amb Jaume Tomàs, coordinador i responsable. El director esportiu, Francesc Solana, indicava que es considera Xavi Luque un perfil ideal per treballar amb els jugadors joves. “Un dels objectius més importants d’aquest projecte és aconseguir millorar el bàsquet del país i que els jugadors del planter treballin al nivell necessari per poder tenir aspiracions d’integrar-se al primer equip algun dia”.

Continuen a l’staff del primer equip el preparador físic, Miguel Ángel Rodellar, el fisioterapeuta, David de Toro, i el delegat, Txetxu Bermudo.

tracking