Futbol

Portugal i Polònia, davant de la seva gran oportunitat

Els quarts arrenquen a Marsella entre dues seleccions que volen postular-se com l’alternativa a les favorites al títol

Portugal i Polònia, davant de la seva gran oportunitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Portugal i Polònia obren aquesta nit a l’Stade Vélodrome de Marsella (21 h) els quarts de final de l’Eurocopa de França. Les dues seleccions, amb èxits més aviat discrets en el seu historial de grans tornejos internacionals, encaren el duel com una oportunitat única per fer un pas més cap a la final de París.

La d’avui serà una de les últimes gran oportunitats per a Cristiano Ronaldo de fer història amb el seu país. El madridista ja sap què és disputar una final de l’Eurocopa, l’any 2004, però la llavors amfitriona i màxima candidata al títol va caure derrotada contra la sorprenent Grècia d’Otto Rehhagel. El matx a Marsella estarà marcat també pel duel individual entre el madridista i Robert Lewandowki. Ronaldo s’imposa de moment, amb dos gols, en el duel golejador amb l’atacant del Bayern, que encara no s’ha estrenat a França, però la selecció polonesa arriba als quarts en un estat de forma més convincent després d’acabar la fase de grups empatada a punts amb Alemanya, tot i que va necessitar la tanda de penals per superar Suïssa en els vuitens.

Cristiano, autor de vuit gols en les seves quatre participacions a l’Eurocopa, podria igualar avui a Marsella Michel Platini (9) com a màxim golejador històric del torneig continental.

tracking