El Don Denis es manté amb possibilitats a la Champions

El Don Denis Santa Coloma aconsegueix un empat sense gols contra l’Alashkert que permet creure d’emular la classificació contra el Banants de fa dos anys

El Don Denis es manté amb possibilitats a la ChampionsXavier Pujol

Primera part de l’objectiu assolida. El Don Denis Santa Coloma encararà la tornada de la primera ronda de la Lliga de Campions dimarts vinent a Armènia després d’igualar ahir sense gols (0-0) a l’estadi Comunal davant l’Alashkert. L’empat permet al conjunt andorrà encarar el partit de la setmana vinent amb l’escenari desitjat per buscar un gol que obri les possibilitats de repetir la classificació aconseguida ara fa dues temporades contra el Banants.

El guió de la nit va sortir com el tècnic Richard Imbernón havia previst, amb l’equip molt compacte darrere durant els primers minuts esperant les embranzides inicials d’un Alashkert més poderós físicament, per anar madurant el partit a mesura que avançaven els minuts i guanyar possessió de pilota. El campió armeni va disposar de les millors ocasions però sense crear excessiu perill mentre les forces van acompanyar el conjunt andorrà. Més per insistència que per qualitat, la pilota arribava sovint als dominis d’un Eloy Casals molt segur durant tot el partit en enviaments directes buscant els dos puntes. El Don Denis, per la seva banda, esperava amb paciència les seves possibilitats i Víctor Armero va disposar d’una falta comesa per Tadis sobre Lima en una bona posició que va estavellar contra la tanca defensiva visitant.

Tal com havia anunciat a la prèvia, Richard Imbernón va donar entrada a l’onze inicial a les dues cares noves de l’equip amb vista a aquesta eliminatòria. Joan Capdevila, reinventat a l’eix de la defensa, va formar parella de centrals amb Ildefons Lima, i Víctor Armero va ocupar la punta d’atac. El campió del món i d’Europa amb Espanya va ser una referència tàctica constant per als seus companys i un recurs tant a l’hora de buscar sortir amb la pilota controlada com per buscar sorprendre la defensa armènia amb desplaçaments llargs buscant els puntes i les segones jugades. Armero, per la seva banda, es va mostrar incisiu tot i també ocupar una nova posició. L’atacant va reclamar sempre la pilota i es va deixar caure per banda, la seva posició natural, per buscar el desequilibri abans de ser substituït per Juanfer després d’un gran desplegament físic.

Els armenis també van disposar d’alguna ocasió a pilota aturada a la segona meitat abans que el desplegament físic comencés a passar factura als colomencs. Yedigayran va estavellar una primera rematada a la barrera colomenca i va enviar la pilota molt per sobre del travesser d’Eloy en la segona opció. Va ser el primer avís d’uns segons 45 minuts on l’Alashkert es va apropar amb més perill a la porteria local. Pocs minuts després, una bona internada per la banda dreta de nou de Yedigaryan, el jugador més incisiu dels visitants, va acabar amb una bona centrada que el central Tasic, incorporat a l’atac, no va poder connectar amb el cap en una immillorable posició.

L’oportunitat més clara de l’Alashkert, però, va arribar després d’una errada de la defensa local. Lima no va calcular amb precisió un enviament del porter Kasparov i va permetre a Manasyan encarar Eloy Casals. La ràpida reacció del mateix defensa andorrà va privar els armenis d’un gol que hauria dibuixat una eliminatòria completament diferent de cara al partit de tornada. Amb l’entrada dels homes de refresc, Imbernón va buscar poder recuperar de nou la pilota reforçant la sortida del joc amb Jaime, sense renunciar tampoc a buscar la sorpresa al contraatac aprofitant la velocitat de Juanfer. La millor ocasió, però, va arribar de xut llunyà de Marc Pujol.

A la resta de partits de la jornada disputats la Valetta es va imposar per 1 a 0 al B86 de les Illes Fèroe, el Fiora d’Estònia va superar (2-1) el Lincoln de Gibraltar, el mateix marcador aconseguit pel New Saints gal·lès davant el Tre Penne de San Marino.