Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
ciclisme

El cent anys del Tour, a Ordino

La mostra es podrà veure fins a final de setembre
Exposició del Tour a Ordino

El cent anys del Tour, a Ordino

Una de les fotografies antigues instal·lades als carrers d'Ordino.

Comú d'Ordino
Els cònsols i l'ambaixadora francesa han visitat avui la mostra.

El cent anys del Tour, a Ordino

Els cònsols i l'ambaixadora francesa han visitat avui la mostra.

Comú d'Ordino
Actualitzada 28/06/2016 a les 16:23
Amb motiu del pas del Tour de França per Andorra, Ordino acull aquest estiu una selecció de 20 imatges de l'exposició fotogràfica creada el 2013 per celebrar el centenari de la competició. La mostra s’ha instal·lat als carrers del nucli antic del poble d’Ordino i es podrà veure fins a final de setembre. Totes les imatges pertanyen a la publicació esportiva L’Équipe, un treball de fotoperiodisme que recull moments del Tour al llarg del segle XX i ofereix estampes inèdites de la geografia francesa.

El recorregut de la mostra comença a la plaça de l’edifici La Font (carrer Mossèn Cinto Verdaguer) amb dues fotografies en color, en què es veuen els corredors del Tour als Alps francesos, al llac Vemey a Allemont, i al mític coll d’Izoard. El circuit proposat continua al carrer del Cóms (jardins Casa Rossell), Gravada Rossell, i arriba al carrer Major per tornar a entrar al carrer del Mig, plaça Ferino, placeta del Pajó i carrer de la Grau, on hi ha l’última imatge que il·lustra la mítica arribada a l’Arc del Triomf, als Camps Elisis, de l’any 2012.

Entre les imatges que s'exposen, destaquen l’arribada dels ciclistes a la població de Brandérion el 1913, a la Bretanya, on es poden veure els veïns locals amb esclops i vestimenta tradicional. També en blanc i negre es recull una imatge de la caravana del Tour retolada amb publicitat de La Vache que Rit, l’any 1955. La col·lecció és plena d’anècdotes i paisatges espectaculars.

L’ambaixada Francesa i la companyia elèctrica ENDIS, com a patrocinador, han fet possible portar fins a Ordino aquesta mostra de caire històric i documental. El comú d’Ordino l’ha incorporat al programa d’activitats de l'arribada del Tour a Ordino- Arcalís, el proper 10 de juliol, i confia que continuarà sent un reclam turístic durant tot l’estiu per a la gent que visiti la parròquia.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts