Ciclisme

Carretera limitada

Les restriccions de trànsit a l’etapa del Tour de França s’allargaran des de passada la una fins a les sis
de la tarda

Carretera limitadaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diumenge 10 de juliol: recomanable circular per la xarxa viària del Principat abans de la una de la tarda o després de les sis. Dimarts 12 de juliol: des d’Escaldes fins al Pas, de forma gradual i escalonada, els talls de trànsit afectaran entre tres quarts de deu del matí fins a un quart de dues de la tarda. És el preu que ha de pagar el ciutadà i les carreteres per l’ar­ribada de la prova ciclista per etapes més important del món, un Tour de França que demana una logística important.

Andorra Turisme, Mobilitat, policia i Protecció Civil anunciaven ahir el dispositiu per rebre la novena etapa, que surt de Viella i acaba a Arcalís, i per la sortida de la desena, que deixarà el Principat pel Pas. Amb unes previsions horàries que el ritme de cursa pot alterar, la prova transcorrerà durant dues hores el diumenge, entrant per la frontera hispanoandorrana i passant per Sant Julià, Andorra la Vella, Escaldes, Encamp, la Massana i Ordino. Abans que els corredors ho farà la caravana publicitària, amb la qual cosa a partir d’un quart de dues arribaran els primers talls.

Des de dies abans la policia ja efectuarà controls a la zona d’ar­ribada per situar els aficionats que es desplacen amb autocaravana i a partir del divendres 8 de juliol al matí hi haurà control a la carretera CG3 cap a Arcalís. L’afectació durant la jornada de dilluns, en què els ciclistes descansaran, no existirà, mentre que la sortida del dimarts pràcticament tancarà el Clot d’Emprivat escaldenc des de bon matí. “La CG1, que és la via amb més trànsit”, és on es preveu més complicacions durant l’etapa amb final a Arcalís, deia Daniel Rodríguez, responsable del Centre Nacional del Trànsit. L’evacuació de la zona d’arribada un cop acabada l’etapa també serà feixuga, remarcava la comissària Teresa Ferreira, qui afegia que tots els efectius de la policia estaran mobilitzats. Per accedir a Arcalís el diumenge hi haurà aparcament habilitat a la zona d’Arans i des d’allà sortiran autobusos fins a l’edifici de l’Hortell –de les 10 a les 13 hores–. Des d’allà i fins a l’ar­ribada, quatre quilòmetres que els aficionats hauran de fer a peu. La sortida es preveu entre les 18.30 i les 20 hores.

L’alerta per amenaça terrorista fa que l’organització francesa tingui punt de comandament propi, on hi ha representants de cossos de seguretat del país veí. També hi haurà el centre de comandament avançat andorrà, que diumenge estarà a la zona d’arribada i dimarts a la caserna de bombers. L’arribada serà on hi haurà un desplegament més important de serveis d’emergència. Com ja es va informar la setmana passada, l’amenaça terrorista ha fet extremar les precaucions, amb col·laboració amb grups antiter­roristes de diversos països, un control policíac a les fronteres durant les 24 hores i des dels dies previs, a més de vigilància en punts sensibles i allotjaments.

Entre els números que deixa el Tour hi ha les 4.500 persones que arrossega tota la caravana, els 600 mitjans acreditats o les 6.300 hores de difusió televisiva arreu del món.

TRES RESIDENTS DE L'ORICA CORRERAN LA CURSA

Ahir es feia pública l’alineació per al Tour de l’Orica GreenEdge, un dels equips amb més residents al Principat. Entre ells a la ronda gala hi haurà els australians Luke Durbridge i Simon Gerrans i l’espanyol Rubén Plaza. De la llista del Movistar va caure Jonathan Castroviejo, mentre que entre els seleccionats de l’Astana, amb l’italià Fabio Aru com a cap de files –també hi ha Vincenzo Nibali– hi ha l’espanyol i resident Luis León Sánchez.

tracking