Atletisme

Fernandes Pita queda segon i campió d'Andorra de 10 quilòmetres a la Mig Fons

La 23a edició de la cursa Mig Fons Ordino, organitzada pel Club d’Atletisme Assegurances Doval, va ser per a Enrique Luque, campió de Catalunya de veterans. Luque va cobrir els 10 quilòmetres, amb sortida i arribada a la plaça Major d’Ordino, amb un temps de 34’55’’. A continuació es van classificar tres corredors andorrans, Manuel Fernandes Pita, segon i campió d’Andorra de la distància, Marcos Sanza i Toni Bernadó. Fernandes Pita va marcar un temps de 35’30’’, sent 14 segons més ràpid que Sanza.

En categoria femenina, la victòria en els 10 quilòmetres i el títol de campiona d’Andorra va ser per a la jove atleta del Doval Enya Folguera, amb un temps de 47’40’’. Sílvia Felipo (CAVA) va arribar a meta quatre segons més tard, mentre que la tercera posició va correspondre a Núria Salvat, del Runners Sant Adrià.

La cursa de 5 quilòmetres, Memorial Doval-Agràs, de caràcter solidari, va ser guanyada per Àlex Saura, amb 19’12’’, per davant de Josep Ramon Sanhuja, de Tàrrega, amb una marca de 19’54’’ i de Joan Pascual (20’37’’).

En noies, la més ràpida va ser Laia Martín, amb un registre de 22’02’’, quatre segons més ràpida que Yolanda Castillejo. La tercera plaça del podi la va ocupar Jessica Frau (24’47’’).

L’amfitrió guanya en clubs

En la classificació per equips, que comptabilitzava les dues distàncies, 10 i 5 quilòmetres, la victòria es va quedar a casa, amb triomf per a l’Assegurances Doval, per davant del Fondistes Cervera i del Maimakansu.

La cursa Mig Fons, que arribava enguany a la 23a edició, va aplegar més d’un centenar de cor­redors, que van haver de fer front a un circuit dur i exigent.