Bàsquet 3x3

Aval a l'organització del Preeuropeu 3x3 de bàsquet

La FIBA i la federació fan una valoració molt positiva del primer Preeuropeu que organitza el país

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’un cap de setmana intens i de molt de treball a Escaldes-Engordany les valoracions en finalitzar la fase de classificació per a l’Europeu de bàsquet 3x3 només eren positives. Tant per part de l’organització (Federació Andorrana de Bàsquet) com de la FIBA. I això que la pluja va ser la convidada sorpresa, que va complicar el desenvolupament del torneig. Primer, havent d’eixugar tota la pista a la plaça Coprínceps per poder començar i ahir havent de recórrer al pla B i acabar el torneig a cobert, al pavelló del Prat Gran. Amb tot, tothom valorava l’esforç realitzat i com s’havia tirat endavant el campionat. “La valoració que fem nosaltres és fantàstica. Hem quedat molt satisfets de la feina feta, de la gent amb què hem treballat, fonamentalment del comú d’Escaldes, i en general tothom ha quedat content. Evidentment buscarem millorar de cara a l’any vinent i ens reunirem tots plegats per parlar-ne”, explicava el president de la FAB, Manel Fernàndez, que ha vist reforçada la seva aposta pel 3x3, tot i que aquest primer gran torneig sortirà deficitari. Qüestionat sobre què caldria millorar per al 2017 –l’acord amb la FIBA és per a tres anys– Fernàndez va indicar que “el més important és definir si la ubicació serà la plaça Coprínceps o no. Jo penso que sí, però hem de rebre els input del comú. Després probablement hauríem de mirar si podem posar més graderies. Segurament tindrem una pista nova, que és la que ens cedeix Qatar, de millor qualitat que aquesta d’ara i hem de preveure que si plou per sota la pista no s’acumuli l’aigua i poca cosa més que no siguin recomanacions de la FIBA”.

Reconeixement internacional

Robert Rieblinger, 3x3 development manager de la FIBA, confirmava les bones sensacions en l’àmbit organitzatiu, tot i les dificultats del primer dia. “Penso que l’organització ha sigut bona durant tot el torneig. El primer dia va ser difícil de sortida, però després tot va anar pel bon camí, com avui. Del mal temps no se’n pot fer responsable l’organització. Estem molt satisfets de l’organització. Què caldria millorar? Són detalls. Potser aconseguir més suport de patrocinadors i del Govern per consolidar l’esdeveniment”, va assegurar. El màxim responsable de la FIBA a Andorra va lloar la feina de la FAB, de qui va comentar que “en matèria de 3x3 només podem dir coses bones d’Andorra”.

Esportivament, la selecció andorrana masculina va estar a punt de donar la sorpresa en quarts –va acabar tercera de grup en derrotar Bielorússia (20 a 15 amb un gran Jordi Olcina)– i només va perdre per un punt davant Eslovènia (19-18), selecció que en una emocionant final es va desfer d’Espanya (22-19). Pere Pràxedes, seleccionador masculí, apuntava que “abans de començar vam dir que aspiràvem a tot i crec que s’ha demostrat, tot i l’inici dubitatiu del primer dia. Avui hem trobat l’espurna que ens va faltar dissabte i hem donat un pas endavant en confiança. Hem demostrat que som una potència però s’ha de seguir treballant, moltíssim”. Andorra va acabar setena. En noies, la selecció no va guanyar cap partit i va caure en els quarts de final davant d’Hongria (6-15), que finalment es va proclamar campiona del torneig en derrotar Romania (17-10).

Aval a l'organització del Preeuropeu 3x3 de bàsquet

Aval a l'organització del Preeuropeu 3x3 de bàsquet

tracking