Ciclisme

Or i plata per a Rojas i Vicioso a l'Espanyol de ruta

Els ciclistes residents saben aprofitar l’oportunitat a Alacant, igual que Wouter Wippert, segon a Holanda

Or i plata per a Rojas i Vicioso a l'Espanyol de rutaTWITTER MOVISTAR TEAM

Tres ciclistes que resideixen a Andorra van tenir una gran actuació en els campionats nacionals de ciclisme en ruta dels seus respectius països. A Espanya, el corredor del Movistar José Joaquín Rojas va penjar-se la medalla d’or, mentre que darrere seu, a 7 segons, arribava el lloctinent de Purito Rodríguez i també resident Ángel Vicioso (Katusha). A Holanda, Wouter Wippert (Cannondale), que resideix a la Massana, es va jugar el títol a l’esprint i va resultar perdedor davant Dylan Groenewegen (Lotto).

Per a José Joaquín Rojas es tracta de la segona victòria al Campionat d’Espanya en ruta després de l’aconseguida fa cinc anys. La cursa, marcada per la forta calor, va consistir en un circuit de 32,4 quilòmetres a Concetaina (Alacant), al qual els participants van haver de donar-li sis voltes per completar un total de 194,4 quilòmetres. Rojas es va escapar, després d’alguns intents, en l’última volta per arribar a la meta amb els 7 segons de renda respecte al veterà Vicioso.

En el Campionat d’Espanya també hi van córrer els andor­rans Julio Pintado i Òscar Cabanas, englobats en la categoria elit. Els dos corredors de la Federació Andorrana de Ciclisme van completar 4 de les 6 voltes de què constava el recorregut. “Els dos hem fet quatre voltes. Era un circuit molt dur i el ritme ha sigut exigent des del principi. A més ha fet molta calor i hem tingut problemes amb els avituallaments, cosa que ha fet que passéssim bona part de la cursa sense aigua”, explicava Pintado. El director Miguel Ángel González va reconèixer l’errada que va cometre amb l’avituallament.