TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Bàsquet 3x3

Jornada de contrastos

Les seleccions nacionals perden els quatre partits de la primera jornada del Preeuropeu, que s’inicia amb retard per condicionar la pista per la pluja

Jornada de contrastosXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera jornada de la fase de classificació per a l’Europeu de bàsquet 3x3, que es disputa el cap de setmana a Andorra, va començar amb patiment a la plaça Coprínceps d’Escaldes i va acabar amb bon regust, i espectacle uns metres més avall, a l’Illa Carlemany.

La pluja que va caure divendres a la nit a Andorra va fer la guitza a l’organització del 3x3, que es va trobar la pista humida, tot i la lona que va cobrir la superfície de joc. L’aigua que es va acumular a sota va fer que les seleccions que obrien el torneig no poguessin jugar sense perill. Davant d’això es va haver d’aixecar la pista i eixugar el terreny, cosa que va provocar l’endarreriment de la competició una hora i mitja. Un cop superat aquest entrebanc, el Preeuropeu va agafar velocitat de creuer i les diferents seleccions van oferir partits d’alt nivell. Per què el 3x3 enganxa. 12 minuts de possessió, jugades ràpides, ritme vertiginós, més contacte que en un partit de 5x5, música... tots els ingredients per engrescar els espectadors, que van omplir les grades de la plaça Coprínceps.

Esportivament Andorra va saldar la primera jornada amb quatre derrotes. La selecció masculina, formada per Jordi Olcina, Xavi Galera, Esteve Malet i Rafa Casals, va obrir la competició amb una desfeta davant una Ucraïna molt més física (8-15) i ja en la sessió de tarda va cedir davant la República Txeca per 12 a 21. Els nervis per voler fer-ho bé a casa, la inferioritat física i, especialment, el desencert en el tir exterior van llastrar l’equip de Pere Pràxedes, que avui tancarà la primera fase contra Bielorússia (13.40 h). Ara, quarta, tanca el grup i es podria trobar amb l’exultant Espanya en els quarts.

L’equip femení, amb Alba Pla, Eva Vilarrubla, Clàudia Brunet i Pati Vicente, va competir millor en l’estrena davant la potent Eslovènia (7-11) i va estar pitjor contra Suïssa, que va guanyar per 8 a 17. Les noies tancaran la fase avui (12.50 h) contra Bielorússia per evitar acabar quartes i tenir un encreuament de quarts més complicat. El director tècnic de la Federació Andorrana de Bàsquet (FAB), Jaume Tomàs, no es mostrava desanimat, tot i les derrotes, pensant en els quarts. “Nosaltres hem arribat molt preparats, però el torneig al final és un bany de realitat també. De tota manera s’ha d’esperar. Potser en els quarts et toca contra el primer de l’altre grup i l’acabes guanyant. És el que té el 3x3”, comentava.

Manel Fernández, president de la FAB, assenyalava que “la pluja ens va amargar la nit divendres i al matí hem tingut problemes amb l’aigua que va quedar sota la pista, però un cop resolt això tots els partits s’han desenvolupat de manera normal i la FIBA ens ha comentat que sempre hi ha coses a millorar però que sent la primera vegada que organitzàvem un esdeveniment d’aquest tipus i per ser una federació tan petita valoren el torneig d’una manera fantàstica. També pel fet que l’hotel estigui al costat de la pista i el pla B, el Prat Gran, el tinguem aquí al costat. Per a nosaltres és un estímul per a l’any vinent”.

Un dels grans atractius de la jornada va ser el concurs d’esmaixades que va tenir lloc a l’Illa Carlemany, on els participants van fer les delícies del nombrós públic que va seguir la competició. El vencedor, que es va emportar 1.250 euros de premi, va ser el polonès Arek Przybylski. Avui l’espectacle tornarà a la plaça Coprínceps, on Espanya, amb dos ACB com Llorca i Nacho Martín, és la gran favorita al triomf.

tracking