Ciclisme

En el Tour, com a casa

Joaquim Rodríguez és la principal atracció del conjunt Katusha, que ahir va donar a conèixer els nou noms que participaran en la cursa

En el Tour, com a casaTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tour de França es posa en marxa el 2 de juliol vinent al Mont Saint i a vuit dies de l’inici de la prova els equips van anunciant les formacions que participaran en la ronda francesa. Ahir va ser el torn del britànic Sky, sobre el paper un dels conjunts cridats a dominar la cursa per portar el seu cap de files, Chris Froome, cap a la tercera victòria a París, i també del Katusha de Joquim Purito Rodríguez. El català serà el resident més destacat d’un Tour en el qual, més que mai en les darreres visites al Principat, un nombre considerable de ciclistes es trobarà com a casa durant les dues jornades que transcorreran per les carreteres del Principat el 10 i el 12 de juliol.

Fins ara són deu els corredors que habitualment viuen i entrenen al país que ja han estat confirmats per la ronda francesa en els darrers dies. I la xifra podia anar a més. Els conjunts Dimension Data i Cannondale, en els quals militen els australians Cameron Meyer i Simon Clarke, respectivament, encara no han donat a conèixer els noms dels nou integrants del seu equip. Purito Rodríguez correrà al costat del seu company al Katusha i també resident Ángel Vicioso, amb el qual ha estat entrenant per les car­reteres andorranes durant els darrers dies. El conjunt rus també va anunciar ahir la presència de Jurgen Van den Broeck, Ilnur Zakarin o Alexander Kristoff.

“De moment el 2016 ha estat per oblidar i ara queda centrar-me en el Tour i els Jocs Olímpics, que són els dos grans objectius que em queden”, declarava recentment el ciclista català, després d’un inici de temporada marcat per la mala sort i els problemes que van començar amb l’abandonament a la primera etapa de la Volta a l’Algarve, i que es van prolongar durant tota la temporada de clàssiques fins a la caiguda a l’Amstel Gold Race. Tot i el complicat inici d’any i després d’una aturada per recuperar-se tant físicament com mentalment, el corredor del Katusha assegurava tenir moltes esperances dipositades en una cursa que transcor­rerà per unes carreteres que coneix a la perfecció. “Aquest any el Tour és duríssim, des que arribem a Andorra ja encarem tots els Pirineus, els Alps també són molt durs, em recorden els del 2013, però tinc esperances de fer una bona general i poder guanyar etapes”, afirmava Purito, que veu l’etapa andorrana amb final a Arcalís “la primera en la qual es poden començar a establir diferències importants”.

Dels 22 professionals residents al país, també han estat anunciats l’irlandès Dan Martin (Etixx), tercer classificat el darrer Critérium Dauphiné, l’avantsala del Tour; Jonathan Castroviejo, Imanol Erviti i Dani Moreno (Movistar); el portuguès Rui Costa (Lampev); Rohan Dennis (BMC); Luke Durbridge i Simon Gerrana (Orica GreenEdge).

EL GOVERN ANUNCIA LES AFECTACIONS EN EL TRÀNSIT PER AL 10 I EL 12 DE JULIOL

El Govern va anunciar ahir les afectacions al trànsit previstes durant les dues properes etapes del Tour, el 10 i 12 de juliol. Diumenge 10, l’etapa amb origen a Viella i arribada a la Coma d’Arcalís, la circulació quedarà interrompuda en els trams afectats de Sant Julià (CG-1), Andorra la Vella, Escaldes (CS-200), Encamp (CG-2) i Ordino (CG-3) partir de les 13.15 hores. L’arribada de la caravana publicitària a la frontera hispanoandorrana està prevista a les 14.00 hores i els primers corredors, segons l’estimació de cursa, ho farien pels volts de les 15.45 h. Des del Govern s’aconsella que tothom que hagi de circular pels trams de carreteres que rebran la prova que ho facin abans de les 13.00 hores o després de 18.00 hores.

De cara a la jornada de dimarts, els trams afectats a Escaldes, Encamp (CG-2), Canillo, Soldeu i el Pas de al Casa quedaran inhabilitats per al trànsit a partir de les 9.45 hores. S’aconsella a les persones que hagin de circular pels trams afectats que no ho facin abans de les 9 hores o bé passades les 13 h. La sortida tindrà lloc a les 12.20 h al carrer de la Constitució de la localitat escaldenca. Les previsions podrien veure’s afectades en funció de l’evolució de la cursa.

L’accés a la zona del Clot d’Emprivat d’Escaldes també es veurà afectat l’11 i el 12 a causa del muntatge de les infraestructures, que acolliran la sortida de l’etapa.

tracking