Espanya es complica la vida

El combinat de Vicente del Bosque cau contra Croàcia i passa com a segon de grup als vuitens on jugarà amb Itàlia

Espanya es complica la vidaEfe

Espanya va deixar escapar ahir la primera plaça del grup D de l’Eurocopa en caure derrotada contra Cròacia (2-1) amb un gol d’Ivan Perisic a falta de només tres minuts per l’acabament. La segona plaça del grup condemna el combinat espanyol a enfrontar-se en els vuitens de final contra Itàlia a l’estadi de Saint Denis de París el proper dilluns, i a quedar emparellada amb Alemanya o França en el mateix costat del quadre.

Els de Vicente del Bosque –que va repetir onze per tercera ocasió en el campionat– no podien imaginar aquest escenari quan ben aviat es van posar per davant mitjançant Morata (7’). Silva va trobar Cesc Fàbregas a l’espai i el català va regalar el tercer gol a l’Eurocopa al davanter amb una centrada precisa. Els croats, però, molt més frescos físicament, van anar guanyant terreny a mesura que avançaven els minuts fins a aconseguir marxar al descans amb el marcador igualat gràcies a Kalinic. En els segons 45 minuts, Espanya pràcticament no va generar perill a la porteria de Subasic, tot i això en una de les poques ocasions Vrsaljko va cometre penal sobre Silva que el porter croat va aturar Sergio Ramos. En l’altre partit del grup, Turquia va superar per 0 a 2 la República Txeca.

Abans, Alemanya i Polònia van derrotar per la mínima (0-1) Irlanda del Nord i Ucraïna, respectivament i van segellar el seu pas als vuitens de final. Els campions del món ho van fer com a primers de grup gràcies al gol average.