Handbol

Andorra vol acollir l'European IHF Trophy

El torneig servirà per passar a una segona fase d’accés a l’Europeu del 2020

Andorra vol acollir l'European IHF TrophyREFEBM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana d’Handbol (FAH) s’ha inscrit per participar en l’European IHF Trophy, torneig per a països emergents que atorgarà places per a una segona fase de classificació per a l’Europeu del 2020, que organitzaran Suècia, Àustria i Noruega. La idea de la federació presidida per Gerard Pifarré és acollir un dels grups del torneig del qual es desconeix quantes seleccions prendran part. La Federació Europea ha enviat la invitació a una vintena de països, entre els quals Albània, Armènia, Azerbaidjan, Bulgària, Xipre, Estònia, Israel, Kosovo, Malta o Mònaco, i en breu anunciarà quants equips l’han acceptat, ja que la data límit per inscriure’s era el 14 de juny.

L’European IHF Trophy està previst que es disputi a les diferents seus entre el 19 i el 25 de juny de l’any vinent. Andorra ja ha complert la inscripció i espera conèixer-ne més dades, però la decisió en ferm és organitzar un dels tornejos. El reglament del torneig, de categoria absoluta, obliga els jugadors a disposar del passaport del país que defensen. Des de la FAH el requisit no es considera cap obstacle insalvable i no es pateix perquè el seleccionador, Manel Mañas, pugui conjuntar un grup de jugadors nombrós i competitiu. La selecció té previst jugar un torneig amistós al setembre a Mònaco, amb la presència de la selecció amfitriona i de dos equips francesos.

Per altra banda, la FAH va ser una de les entitats distingides per la Reial Federació Espanyola d’Handbol a la gala dels premis nacionals 2016, celebrada dissabte passat a Ciudad Real.

tracking