Ciclisme

Més d'un miler d'inscrits a la Multisegur Volta als Ports

L'objectiu és arribar als 1.300 en una edició que comptarà amb el mateix recorregut del Tour

La roda de premsa de presentació de la Multisegur Volta als PortsM. T / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Multisegur Volta als Ports d’Andorra ultima els darrers detalls de la seva 39a edició, que se celebra el diumenge 3 de juliol. Amb més de 1.000 inscrits -una xifra força superior a la recollida l’any passat per aquestes mateixes dates-, la gran novetat de l’edició d’enguany serà la possibilitat de fer el mateix recorregut que just una setmana després faran els ciclistes del Tour de França. Per això, s’ha substituït en aquesta edició el Coll d’Ordino per la Collada de Beixalís i així fer coincidir els recorreguts.

“És un dels grans al·licients d’aquesta edició”, ha explicat el director de la prova, Gerard Riart. “Havíem de jugar aquesta carta -assegura-, ja que als participants de la Volta als Ports els pot fer molta il·lusió fer el mateix recorregut i passar pels mateixos llocs que passaran uns dies després els seus ídols del ciclisme”. Un nou recorregut que els mateixos participants decidiran si mantenir o no per a les següents edicions.

La Multisegur Volta als Ports d’Andorra compta amb tres recorreguts: un de llarg (593 inscrits), un de mitjà (397 inscrits) i un de curt (25 inscrits). Des de l’organització és vol apostar especialment pel recorregut curt, destinat a aquelles persones que no segueixen un entrenament específic, però que volen sumar-se a aquesta cita. D’aquesta manera, l’objectiu és que tothom qui ho vulgui pugui participar-hi.

En aquest sentit, els responsables estan molt satisfets amb el nombre de dones inscrites (91), xifra que s’ha quadruplicat ens els últims anys. La cursa cada vegada es coneix més a nivell internacional i ja hi ha catorze nacionalitats diferents entre els participants. Entre ells, el guanyador de l’any passat, Damien Howson, Carles Bruna o Sandra Santañes.

El director de productes i nous projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres, ha assenyalat que aquesta prova encaixa en el projecte de desestacionalització turística que s’incentiva des de l’organisme: “Es tracta d’un esdeveniment que aportarà volum de turistes al nostre país i ens ajuda a posicionar i donar a conèixer Andorra com un dels destins més importants per al cicloturisme”. De fet, el Principat ja té 22 ports de muntanya senyalitzats pels seguidors d’aquest tipus de turisme. “La Volta dels Ports i el Tour faran que aquest any el món del ciclisme es visqui d’una manera especial i situaran el nostre país en el mapa internacional”.

La presentació de l’acte ha comptat també amb l’assistència dels representants dels comuns de la Massana i Ordino i del patrocinador de la cursa, Multisegur Assegurances. Precisament, el conseller d’Esports de la Massana, Sergi Balielles, ha explicat que una altra de les novetats serà el 'village' que s’instal·larà al centre de la Massana el dia abans. Els participants podran recollir allà els seus dorsals, però gaudir també d’espectacles amb Xavi Casas, exposicions i mostres de productes artesans del país, així com també inflables per als més petits al punt d’arribada dels ciclistes el diumenge, a Arcalís. És important, segons ha explicat Gerard Riart, que tots els participants i els seus familiars se sentin còmodes i d’aquesta manera anar celebrant una cursa que creixi paulatinament, més a nivell qualitatiu que no quantitatiu.

La Multisegur Volta als Ports d’Andorra compta en aquesta edició amb més de cent voluntaris i les inscripcions a preu reduït es tanquen avui. Les depreu normal, de 51 euros, restaran obertes fins el 28 de juny. L’objectiu és arribar als 1.300 inscrits, xifra màxima establerta enguany.

tracking