Pitch-and-putt

Andorra afronta la Copa del Món a casa amb aspiracions de victòria

El torneig es jugarà a Xixerella en tres jornades, amb Catalunya i Irlanda com a grans rivals

Andorra afronta la Copa del Món a casa amb aspiracions de victòriaM. F. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pitch-and-putt de Xixerella acollirà per primera vegada del 30 de juny al 3 de juliol la Copa del Món, amb la participació de deu equips nacionals i amb Andorra amb aspiracions de victòria. La competició, patrocinada per Crèdit Andorrà, tindrà Catalunya i Irlanda com a grans favorits al triomf, sense oblidar una Andorra que juga a casa i amb un equip potent, que integren Gonzalo Mendoza, Toni Armengol, Josep Escabrós i Xavi Linde, que farà de capità i jugador suplent.

Gonzalo Mendoza, seleccionat directament com a campió del rànquing nacional 2015-2016, comentava ahir que “l’equip que hem format és bastant fort i sobretot juguem a casa. Crec que estem entre els quatre millors, amb els irlandesos, els catalans i hi ha el dubte de Gran Bretanya. Lluitarem contra els més forts d’Europa per arribar el més amunt possible. Irlanda i Catalunya són favorits, però ho compensarem amb il·lusió”. La Copa del Món, quarta que s’organitza sota el paraigua de la FIPPA (Federació Internacional de P&P), reunirà deu equips després de la renúncia d’Holanda, amb problemes interns, i que Austràlia no hagi contestat a la invitació cursada. Mendoza creu que l’equip nacional ha d’aprofitar el factor camp: “El coneixem bé i això és molt important. Xixerella té bastants secrets i el tenim bastant per mà. A més estem en un bon estat de forma”.

Els jugadors es veuen bé

Xavier Linde, capità i suplent a l’equip, assegurava ahir que “les nostres aspiracions són màximes. Jugarem a casa i tot i que hi ha equips que ens mereixen molt respecte com Irlanda o Catalunya, esperem que vingui la gent a Xixerella i ens animi. Presentem un equip molt fort”. Toni Armengol, veterà amb dues Copes del Món a les esquenes, entre elles el subcampionat a Teià 2006, apuntava que “les primeres voltes són les més importants per aconseguir després uns millors aparellaments”. Josep Escabrós, de la seva banda, reconeixia que el fet de sortir com a locals “ens va bé per la motivació però també és una responsabilitat afegida. Tenim experiència i arribem en un bon moment”.

El dijous 30 es farà la inauguració de la Copa del Món i divendres començarà el torneig.

tracking