De sorpresa en sorpresa

Portugal està patint de moment a l’Eurocopa. Dos partits, dos empats i contra rivals en principi assequibles per a una selecció del seu potencial com Islàndia i Àustria (0-0). Ahir, els portuguesos no van poder marcar ni de penal, que va errar Cristiano Ronaldo en el minut 79, tot i millorar la imatge respecte al partit del debut i de gaudir d’unes quantes ocasions de gol. Però Portugal sembla igual d’ineficaç que la seva estrella, un Ronaldo que superava Luis Figo com a jugador amb més internacionalitats i que no va poder celebrar-ho amb una victòria. Seves van ser, això sí, les millors oportunitats del combinat de Fernando Santos. De fins a quatre ocasions va gaudir el jugador del Reial Madrid però el punt de mira desviat en una d’elles i tres bones intervencions del porter austríac Almer van impedir que Ronaldo es convertís en el primer futbolista que marca en quatre Eurocopes. I no va estrenar-se ni de penal, que va forçar ell mateix. El pal dret de la porteria d’Almer va evitar-ho, fet que va provocar la desesperació del portuguès. Ara els de Fernando Santos s’ho jugaran tot a una carta. Tot pot passar, però només un triomf els val per no dependre del resultat del partit entre Islàndia i Àustria en l’última jornada.

I és que en l’altre partit del grup F, la selecció magiar va donar un pas de gegant per classificar-se per a vuitens en sumar el quart punt gràcies a l’empat contra Islàndia (1-1). Els islandesos es van avançar en la primera meitat amb un gol de penal de Sigurdsson, però Hongria va seguir dominant, confiada en les seves possibilitats, i va aconseguir la recompensa a la segona part, amb la igualada de Saevarsson en pròpia porta.

En l’altre duel de la jornada, Bèlgica, segona selecció al rànquing de la FIFA, va refer-se de la desfeta contra Itàlia (derrota per 0 a 1 i pobra imatge) amb una victòria clara davant d’Irlanda (3-0). Els gols, però, es van fer esperar fins a la segona meitat, amb protagonisme per a Lukaku, que va obrir i va tancar el marcador. Witsel, de cap, va situar el momentani 2 a 0. Amb el triomf, Bèlgica passa a ser segona del grup E, a 3 punts d’Itàlia, ja classificada. Bèlgica no podia fallar i va complir els pronòstics.

DEL BOSQUE FRENA L'EUFÒRIA: "ENCARA NO HEM GUANYAT RES"

El seleccionador espanyol, Vicente del Bosque, vol que els seus homes mantinguin el cap fred i no es deixin emportar per l’eufòria de l’entorn després de les dues primeres victòries a l’Eurocopa i de la bona imatge oferta. “Sabem que l’opinió general és positiva referent a nosaltres, però només hem jugat dos partits i encara no hem guanyat res. L’elogi debilita i ens pot arribar a confondre, molts cops inconscientment”, va assegurar ahir. En la jornada d’avui, una altra de les favorites, França podria assegurar-se la primera posició del grup A amb un empat contra Suïssa, resultat que garantiria l’accés també a vuitens dels helvètics. La suspicàcies ja han començat.