Espanya supera Turquia i entra a vuitens amb pas ferm

Dos gols de Morata i un de Nolito certifiquen la superioritat de la Roja davant d’una selecció turca força decebedora

Espanya marxa amb pas ferm a l’Eurocopa. Després de guanyar Txèquia, ahir el combinat de Vicente del Bosque va passar per sobre de Turquia per classificar-se per als vuitens de final. Espanya va mantenir el joc de toc i a la primera meitat el va combinar amb dos gols pràcticament seguits de Morata (37’) i Nolito, en fora de joc (38’). La selecció d’Arda Turan, que venia de perdre amb Croàcia, va oferir un altre cop una trista imatge. Ja a la segona part, de nou Morata va marcar per sentenciar un duel que serveix perquè Espanya s’armi moralment després de dues victòries convincents. I més veient la dificultat de la resta de seleccions que opositen al títol.

Una de les outsiders, Croàcia, es va complicar la vida en deixar escapar un 0 a 2 davant Txèquia. Els gols de Perisic i Rakitic semblaven sentenciar l’enfrontament però els txecs van retallar distàncies mitjançant Skoda i van empatar en temps afegit amb un gol de Necid. El partit va estar interromput deu minuts pel llançament de bengales i petards per part de l’afició croata, que va veure com els capitans de l’equip es dirigien a la grada per demanar tranquil·litat. Els croats tancaran la primera fase davant Espanya. En l’altre partit d’ahir Itàlia va deixar a la corda fluixa Suècia, amb una diana d’Éder ja al final que dóna als transalpins el bitllet per als vuitens.

Avui, Portugal no pot fallar davant Àustria (21 h).