reportatge

I tot segueix igual

L'ACB confirma la no inscripció de l'Ourense i tornarà a haver-hi un altre any sense ascensos a la lliga Endesa. Estudiantes i Gipuzkoa, els descendits, poden tornar si passen una auditoria

I tot segueix igual

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Palència, el líder de la fase regular de LEB or; Melilla, el campió dels play-off de la mateixa categoria, i Ourense, ascendit la temporada anterior i amb un pacte per ingressar a l’ACB aquesta temporada: cap dels tres estarà en l’elit del bàsquet espanyol perquè no han pogut complir els prohibitius requisits econòmics i d’infraestructures que l’Associació de Clubs exigeix als nouvinguts.

Com està passant en els darrers temps, amb l’excepció del MoraBanc Andorra fa dues temporades i del CB Canarias –l’Iberostar Tenerife–, que el 2012 comprava la vacant del Lucentum Alacant, els ascensos esportius no es fan efectius i la competició, en una i l’altra lliga, es desvirtua. Després de les tres renúncies l’ACB convida a reingressar els descendits Estudiantes i Gipuzkoa, i si ells volen i superen una auditoria que garanteixi que tenen una economia sanejada la lliga Endesa 2017-2018 tindria els mateixos equips que l’exercici anterior.

En el cas de l’equip basc, és el tercer descens no consumat de les dar­reres quatre temporades, una situació esportiva en la qual també influeix el seu pressupost. Amb problemes per no perdre abonats i per trobar patrocinis, al club existeix el debat sobre si convé seguir a la lliga o agafar embranzida des de la LEB or. I és que a l’ACB també es paguen els errors de gestió. En el cas d’Estudiantes la situació tampoc no és folgada en l’àmbit econòmic, però sembla que no hi ha intenció de baixar del carro i hi ha un tercer equip que ho està passant malament i ha de resoldre el seu futur en qüestió d’hores, el Bilbao Basket. Aquesta temporada va jugar a Europa, va estar a la Copa i per molt poc no entra als play-off, però deu diners als seus jugadors i necessita un crèdit bancari d’un milió d’euros. Si no pot desaparèixer.

tracking