Estades esportives

Arriba l'Stade Toulousain

L’equip del Top-14 farà una estada de pretemporada a Andorra a final de juliol, amb l’Estadi Comunal com a camp d’entrenament

Arriba l'Stade ToulousainSTADE TOULOUSAIN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Stade Toulousain, un dels clubs amb més prestigi i palmarès de França, rendirà visita a Andorra aquest estiu per realitzar una estada de pretemporada, complint així una de les aspiracions d’Andorra Turisme des que l’any 2013 va començar la col·laboració amb l’entitat tolosana. Segons ha pogut saber el Diari, l’acord entre l’Stade i la societat ja s’ha tancat i la plantilla del Top-14, que recentment ha estat eliminada de la competició a la primera eliminatòria de les fases finals, vindrà a preparar la temporada vinent a final de juliol i començament d’agost.

En contra del que es podria pensar, l’Stade Toulousain no utilitzarà les instal·lacions de l’Estadi Nacional, sinó que prefereix treballar sobre la gespa natural de l’Estadi Comunal. Aquesta és una demanda que surt del cos tècnic francès, que encapçala Ugo Mola, que tot i no fer escarafalls a la superfície sintètica, i la d’Andorra està homologada per la IRB, prefereix treballar sobre tapís natural. El fet que la Federació Andorrana de Futbol (FAF), que gestiona el Comunal, tingués previst canviar el sistema de rec del camp a l’estiu ha endarrerit l’acord entre Andorra Turisme i l’Stade, tot i que finalment s’ha pogut quadrar el timing d’actuació i l’equip del Top-14 es prepararà al Principat.

L’any passat els stadistes van elegir la localitat de Luchon (Pirineus Centrals), on van estar des del 26 fins al 31 de juliol, centrats fonamentalment en la preparació física dels jugadors, que van realitzar sessions d’entrenaments i musculació, juntament amb sessions de recuperació activa. El grup de treball el van formar 35 jugadors i 15 persones de l’staff tècnic. El club va aprofitar un dels dies per organitzar una jornada de portes obertes, on els aficionats van poder seguir l’entrenament i entrar en contacte amb els jugadors, que van signar autògrafs. Aquesta escena es podria repetir el mes vinent a Andorra.

La repercussió mediàtica que tindrà la pretemporada de l’Stade al Principat ajudarà al posicionament en el mercat veí de la marca Andorra, atesa la gran tirada que té l’Stade, quarta entitat esportiva més apreciada a França. A més, el club compta amb milers de seguidors a les xarxes socials.

La temporada que s’ha tancat recentment ha estat fluixa, amb l’eliminació a la primera ronda de la lluita pel títol del Top-14 –cinquè, va perdre contra el Racing 92, quart, el cap de setmana passat per 21 a 16–, mentre que a l’European Rugby Champions Cup, la Copa d’Europa, va aconseguir una victòria en sis jornades al grup 1, que va tancar. A França, l’arribada de grans mecenes als clubs ha provocat que els pressupostos es disparessin i en aquest sentit l’Stade Toulousain ha quedat una mica endarrerit. Amb tot, l’equip de Tolosa segueix sent el més llorejat amb 19 títols de lliga i quatre Copes d’Europa en el seu palmarès (1996, 2003, 2005 i 2010).

La relació entre l’Stade i Andor­ra va començar l’any 2013, quan es va signar el primer conveni, amb una vigència de dos anys, que es va renovar la tardor passada per dos més, a raó de 105.000 euros. Gràcies a l’acord, el Principat es convertia en “destinació oficial” del club, a banda de passar a formar part del selecte grup de partenaires amb empreses com E. Leclerc, Orange, Groupama o Allianz. A més, la marca Andorra apareix a la publicitat estàtica de l’Estadi Ernest Wallon i a les xarxes socials del club, i el país patrocina l’elecció de l’Stadiste du mois, que no és altra cosa que la tria per part dels aficionats del millor jugador del mes, amb premis que van des de forfets a Grandvalira o Vallnord fins a entrades per a Caldea. L’estada del primer equip per primera vegada al país serà una manera més d’estrènyer vincles amb el club.

CAMPUS AMB ELS EXINTERNACIONALS BRIAN LIEBENBERG I RÉMY MARTIN

Rugbi Andorra, la marca que engloba VPC, federació i Rugbi Club Encamp Pas de la Casa, organitza un campus a l’estiu, amb l’atractiu de la presència dels exinternacionals francesos Brian Liebenberg i Rémy Martin. L’estada es desenvoluparà al camp de Prada de Moles d’Encamp entre el 4 i el 8 de juliol. Liebenberg (36 anys) va jugar a l’Stade Français, amb 12 internacionalitats amb l’equip nacional francès, mentre que Martin, de la mateixa edat, també va jugar a l’Stade, amb qui va ser campió de França. Baiona i Montpeller van ser altres dels seus clubs.

tracking