Curses amb obstacles

L'Spartan Race d'Encamp supera el miler d'inscrits

L’èxit de la prova ajudarà a portar el Campionat d’Europa el 2017

L'Spartan Race d'Encamp supera el miler d'inscritsB. N. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera edició de l’Spartan Encamp-Andorra, prova internacional de curses amb obstacles que tindrà lloc a Grau Roig els dies 30 i 31 de juliol, ha superat el miler d’inscrits entre les tres categories que hi ha (Esprint, Súper i Beast). Ángel Sanz, director general d’Spartan Race Espanya, valorava ahir com “un èxit”la xifra assolida i avançava que esperen arribar a aplegar “entre 1.500 i 2.000 corredors”, una quantitat força important tractant-se d’una primera edició i d’haver-se publicitat més tard que en altres poblacions.

Les inscripcions provenen majoritàriament de fora d’Andorra (98%) i ara l’organització busca engrescar els esportistes del país per convertir Encamp en territori Spartan. En aquest sentit, el conseller d’Esports, Xavier Fernàndez, va avançar que la setmana abans de l’Spartan hi haurà diverses activitats, entre les quals entrenaments per preparar la prova, d’extrema duresa i que serà la més alta d’Europa. L’èxit de la primera edició serà clau perquè Andorra pugui acollir l’any vinent el Campionat d’Europa, l’organització del qual ha estat concedida a Spartan Race Espanya i aquesta empresa ha de decidir en quina ciutat es desenvoluparà. En qualsevol cas s’han de complir uns requisits mínims.

D’altra banda, l’Spartan andor­rana comptarà amb l’anomenada Tanda dels herois, cursa per a totes aquelles persones que tinguin una raó per participar-hi (repte personal, solidari...).

tracking