Ciclisme

La Purito Andorra supera els 1.500 corredors inscrits

L’organització confia arribar als 2.000 participants en una marxa que es planteja com una festa, lluny de la competició

La Purito Andorra supera els 1.500 corredors inscritsComú de Sant Julià

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona edició de la Purito Andorra 2016 Gran Premi Andbank, que arribarà el 13 i 14 d’agost, el primer amb una cronoescalada als Cortals d’Encamp i el segon amb tres recorreguts diferents, va camí d’arribar als 2.000 corredors inscrits, el límit que s’ha marcat l’organització. Després de superar el miler de cicloturistes l’any passat, quan l’objectiu inicial era arribar als 500, la Purito camina sola gràcies al carisma del resident i impulsor, Joaquim Purito Rodríguez, i al recorregut llarg, que repeteix el de l’etapa reina de la Vuelta del 2015, amb quatre ports de primera categoria, un d’especial (la Gallina) i un de segona.

“Purito és una marca. És unapersona molt propera, que promociona Andorra com a destí cicloturista. Nosaltres continuarem apostant pel cicloturisme, més la Purito, més Tour, més Vuelta i potenciarem la comunicació” com fem a l’hivern amb l’esquí”, explicava el gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku.

Purito Rodríguez comentava que “el recorregut de la marxa el coneix tothom. He vist gent que està fent el recorregut, però el que més m’agrada és que vaig a la Vuelta al País Basc o a València i em diuen que a l’agost vindran a fer la Purito”. El ciclista, que competirà al Campionat d’Espanya abans del Tour, va incidir en la importància de la seguretat. “No val la pena arriscar baixant per guanyar un minut. Per això només es cronometra la pujada al coll de la Gallina i als Cortals d’Encamp”.

Una cinquantena de corredors s’han inscrit per a la cronoescalada del 13 d’agost, novetat d’aquesta edició, com el pas per la Comella en el recorregut mini, de 28 quilòmetres. El llarg fa 145 i 5.200 metres de desnivell i el curt, 800 i 3.500 de desnivell. Entre els participants famosos que correran la Purito –Luis Enrique la va fer el cap de setmana passat– estan els exciclistes Claudio Chiapucci o Joseba Beloki, i pilots com Toni Bou o Carles Checa.

tracking