Ensopegada portuguesa

Els de Fernando Santos es van avançar al marcador però la debutant Islàndia va empatar a la segona part per donar la sorpresa

Portugal es va estrenar ahir amb ensopegada a l’Eurocopa, deixant-se dos punts davant la debutant Islàndia en un partit que l’equip que dirigeix Fernando Santos va dominar però en el qual li va faltar clarividència atacant. Els islandesos, que ja havien fet història en classificar-se per a la fase final, van aconseguir puntuar en el primer compromís a força d’intensitat i ordre defensiu.

Passada la mitja hora de joc va semblar que la lògica s’acompliria a Saint-Etienne. Els islandesos no li havien perdut la cara al partit, però al marge d’un ensurt inicial Portugal a poc a poc s’havia fet amb cert control i havia gaudit d’ocasions. Nani va ser l’autor del gol en rematar amb solvència des de dins de l’àrea després d’una bona jugada per la banda dreta entre André Gomes i Vieirinha que va acabar amb centrada. El rival es mostrava poderós en el físic però Portugal, tot i no comptar amb la millor versió de Cristiano, semblava tenir el partit sota control. Però als sis minuts de la represa va arribar l’empat nòrdic, quan Bjarnason, lliure de marca des de dins de l’àrea, rematava una bona centrada des de la dreta. La desconnexió defensiva havia tirat per terra la feina de Portugal però quedaven minuts per refer-se i tornar a avançar-se.

Ho van intentar els de Santos però no van estar afinats en els darrers metres i a més van haver d’anar amb compte amb uns islandesos que no renunciaven a res. Al final va tenir una bona ocasió Cristiano, però a la rematada de cap li va faltar col·locació, i també hi va haver ocasió a l’altra àrea que va rebutjar Rui Patricio.

L’empat permet a Hongria liderar el grup F després de vèncer per 0 a 2 Àustria amb solvència. Els hongaresos feia 44 anys que no tornaven a una fase final i els gols de Szalai i Stieber en el segon temps van donar-los el triomf davant un rival que va estar fluix, amb la millor opció en un pal d’Alaba només arrencar.

SANCIÓ A RÚSSIA DE 150.000 EUROS I AMENAÇA D'EXPULSIÓ

La UEFA va multar ahir la Federació Russa de Futbol amb 150.000 euros i la va amenaçar d’expulsió de l’Eurocopa si els seus aficionats segueixen protagonitzant incidents com els de Marsella contra els hooligans anglesos, saldats amb diversos ferits, un dels quals en estat crític. En aquest cas la multa i la “desqualificació suspesa” és per incidents dins l’estadi dissabte contra Anglaterra (1-1). Precisament ahir a la tarda es va produir de nou un altre breu enfrontament a Lille entre grups de russos i anglesos.