Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES

Piqué alleuja Espanya

Un gol del blaugrana a tres minuts del final dóna el triomf a la vigent campiona en l’estrena contra la República Txeca

El gol de Piqué contra la República Txeca

Un gol del blaugrana a tres minuts del final dóna el triomf a la vigent campiona en l'estrena contra la República Txeca

Piqué rematant a porteria en l'acció del gol que va donar el triomf a Espanya.

Piqué alleuja espanya

Actualitzada 14/06/2016 a les 11:03
Un cop de cap de Gerard Piqué a tres minuts per al final del partit va portar ahir Espanya a la victòria davant de la República Txeca en una estrena patida a l’Eurocopa de França (1-0). El defensor del títol va ser amo i senyor del partit però no va poder traduir el seu domini fins al final davant d’un rival que va ser molt defensiu. Tot i les bones prestacions que van oferir en aquest aspecte, els txecs van acabar claudicant davant una Espanya comandada per Iniesta.
Espanya sempre va voler tenir la pilota i el rival la va cedir. Alba i Juanfran van exercir pràcticament d’extrems per a un equip que va tenir el gol en diverses ocasions, una de les quals molt clara de Morata al quart d’hora de partit que el porter Cech, segur durant tota la tarda, va avortar. El setge espanyol es va trencar un moment en el segon temps, quan el joc aeri txec va funcionar i Cesc posava la cama per treure una pilota de gairebé sobre la línia de gol. Això esperaven els txecs, una acció puntual per culminar la feina en defensa davant d’una Espanya que amb els canvis –Aduriz, Thiago i Pedro van rellevar Morata, Cesc i Nolito– va guanyar en intensitat.
Es van anar succeint ocasions i moments de perill fins que va aparèixer la connexió Iniesta-Piqué. El primer va posar una molt bona centrada que el segon, que s’havia quedat en atac després d’un servei de cantonada, va enviar a la xarxa. Encara va tenir Txèquia l’empat, en un xut potent de Darida que De Gea, ben col·locat, rebutjava. Amb aquest resultat Espanya i Croàcia lideren el grup D amb tres punts, mentre que Turquia i la República Txeca es queden a zero.
En el segon partit de la jornada Irlanda i Suècia empataven a un gol. Hoolahan avançava els irlandesos a l’inici del segon temps però Clark, en pròpia porteria, deixava el resultat definitiu.

LA PORTUGAL DE CRISTIANO RONALDO NO ES REFIA D'ISLÀNDIA
Portugal s’estrena aquesta nit (21 hores) davant d’Islàndia en un partit en què parteix com a favorita però que afronta amb cautela. Amb un equip que mescla joventut i veterania i amb el madridista Cristiano Ronaldo de líder indiscutible, els portuguesos volen arrencar amb bon peu en un grup que estan cridats a liderar –hi ha també Àustria i Hongria, que s’enfronten abans–. “Som molt ambiciosos i tenim gana. Portugal té tot allò que cal per arribar a la final i guanyar-la”, deia Pepe, un altre madridista de la selecció lusitana. Islàndia, de la seva banda, arriba com a ventafocs a la seva primera fase final després de fer una bona fase classificatòria en un grup en què no va passar Holanda.