Trial

Territori Bou

El resident aconsegueix el triomf en una dura primera jornada marcada per les fortes pluges de la nit anterior

Territori BouFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Toni Bou va fer bones les previsions i ahir es va endur la primera jornada de la mànega andorrana del Campionat del Món disputada a Sant Julià de Lòria i que enguany celebra la vintena edició. El resident es va imposar a Adam Raga i va eixamplar el seu avantatge al capdavant de la classificació del campionat en una jornada marcada per les fortes pluges de la nit que van obligar a modificar algunes zones i van endurir especialment la primera volta.

Bou va sumar la quarta victòria consecutiva al campionat en superar per 7 punts el seu màxim rival, Adam Raga, després d’una gran segona volta. En un recorregut ja de per si exigent, la forta humitat va provocar que tots els pilots acumulessin nombroses penalitzacions en el primer pas per les 18 zones. El resident va acabar la primera volta amb 39 punts, només un menys que Raga i 4 que Takahisa Fujinami, tercer classificat final. A més, Bou va patir una forta caiguda entre zones quan encarava la darrera de la primera volta, que finalment va decidir no afrontar per evitar una major penalització per temps.

“Estic molt content per haver pogut guanyar aquí, em fa molta il·lusió”, comentava tot just baixar del podi el pilot, que va obtenir la seva primera victòria al Principat des que és resident. “Ha costat molt, l’Adam és molt fort amb un terreny com el d’avui, però els entrenaments que he fet durant l’any m’han servit per evitar errors”, hi afegia un Toni Bou que es va endur la victòria després de sumar només 6 punts a la segona volta i un total de 45, pels 52 de Raga i els 72 de Fujinami.

La victòria de Bou, però, no va estar exempta de certa controvèrsia per una sanció de 5 punts a Raga a la zona 12 de la segona volta. “Ha estat molt injust i ha fet que se m’escapés la victòria de molt poc. Et jutge ha considerat que m’he aturat, és un error greu. No hi ha dret. Sabem de totes les dificultats que hi ha en aquesta cursa per nosaltres respecte als altres i tenir-ho a prop i perdre-ho d’aquesta manera no és just”, comentava el pilot d’Ulldecona, que després de tot considerava bona la segona posició en un terreny molt favorable per a Bou. Pel que fa a la resta de categories, Jack Price i Jack Peace van firmar doblet britànic en trial 2 i trial 125, respectivament, mentre que Sandra Gómez es va endur la International Cup. Tot i els contratemps per la pluja, Josep Puntí, president de la Federació Motociclista Andorrana, es mostrava “molt satisfet” pel transcurs de la jornada i explicava que no hi hauria noves modificacions en el traçat de cara a la jornada d’avui, per a la qual no s’esperen pluges.

REPORTATGE

Fins i tot 'mexikiwicans'

L’enganyós cel primaveral d’aquesta setmana al Principat va fer acte de presència a la primera jornada del campionat, però no va privar d’una molt bona presència de públic (unes 3000 persones) especialment a les muntanyes de Naturlandia, on s’ubiquen deu de les divuit zones del recorregut. Entre els assistents l’habitual i nombrosa delegació forana, majoritàriament vinguda des de més enllà de les fronteres espanyola i francesa, però també d’Alemanya o el Regne Unit, per animar el seu compatriota Jack Price.

De força més enllà, des del Japó, ha arribat al Principat el matrimoni Kondo. Hiroshi i Sachiko viuen a la ciutat de Kobe i han escollit Andorra per visitar el seu bon amic Takahisa Fujinami, el pilot amb més participacions al campionat. Aprofitant la cita laurediana s’estaran uns dies més coneixent el Principat, explica Hiroshi Kondo, poc abans que el seu compatriota iniciï el pas per la zona 9.

Però a exotisme guanyen els Aguilar. Javier Aguilar és nascut a Mèxic DF, la seva filla Ana a Nova Zelanda i la seva néta Carmen Edwards, de pocs mesos, a Austràlia. Residents a Melborune, els negocis –una empresa de gelats– i l’hivern austral els han fet anar a parar a l’Ametlla del Vallès i el Mundial de trial ha estat el ganxo per visitar Sant Julià de Lòria. “No crec que hi hagi gaires mexikiwicans per aquí durant aquest cap de setmana”, bromeja Javier Aguilar.

tracking