Motociclisme

D'Andorra cap al títol

Àlex Rins, que l’hivern passat va realitzar la pretemporada al país, lidera el Mundial de Moto2 i ja pensa en el salt a MotoGP

D'Andorra cap al títolFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Àlex Rins lidera el Mundial de Moto2 i ja pensa en un futur a MotoGP. El pilot català, que l’hivern passat va preparar la temporada al Principat, ha tornat aquests dies al país on ahir va realitzar un acte promocional. Les bones vibracions d’aquest primer tram del curs han quedat enterbolides, però, per la tràgica mort del balear Lluís Salom, excompany d’equip del català, durant la disputa del Gran Premi de Catalunya al circuit de Montmeló, el cap de setmana passat.

“És molt complicat quan passen aquestes coses i encara més quan passen un divendres i tens tot el cap de setmana per endavant. En Lluís i jo vam ser companys d’equip i també vam competir pel títol a Moto3, així que li tenia un apreci especial”, comentava el català. Àlex Rins i Lluís Salom van protagonitzar una lluita aferrissada pel campionat el 2013 –quan eren membres de l’equip KTM– juntament amb Maverick Viñales, qui es va acabar emportant el títol per davant del barceloní i el mallorquí. “Lluitar contra ell pel títol de Moto3 em va fer créixer com a pilot i aprendre moltes coses”, afegeix.

La vida segueix i el Mundial de Moto GP viatja fins a la catedral del motociclisme d’Assen, únic traçat existent abans de la posada en marxa del Mundial. Després de la segona posició aconseguida a Catalunya, a Holanda Rins buscarà el proper dia 26 seguir al capdavant de la classificació de la categoria, que després de set proves encapçala amb 116 punts, vuit de marge sobre el britànic Sam Lowes i deu sobre el francès i actual campió, Johann Zarco. “És evident que ha estat un començament de temporada força bo. Tot i que vam tenir complicacions al començament de temporada hem fet bé les coses, hem anat a més, i crec que si seguim com hem estat fins ara podem fer coses importants aquesta temporada”, indica Rins. L’objectiu, doncs, és el títol? Rins no esquiva la pressió i es mostra ambiciós. “Tenim opcions reals d’aconseguir-lo, està clar. Però hem de ser conscients que serà complicat, que la temporada és molt llarga i que Moto2 és una categoria especialment complicada on a cada cursa sorgeixen nous rivals”. El primer campionat representaria una nova fita en la carrera precoç del pilot barceloní, de 20 anys. Campió d’Espanya de velocitat el 2011, amb només 16 anys i quatre mesos va fer el salt al Munidal. El següent i inevitable pas és MotoGP el 2017. “Estem treballant per a això. És el gran objectiu. M’agradaria dir que ja tinc alguna cosa firmada –se l’ha vinculat estretament amb Suzuki– però a hores d’ara encara no és així.”

No sap on correrà el proper curs, però el que sí que sap Àlex Rins és que el proper hivern el passarà a Andorra realitzant la pretemporada com va fer ara fa uns mesos: “Estic molt content de com vaig poder preparar el campionat del món aquí. Per la tranquil·litat, per entrenar en altura, poder fer bicicleta i esquí de muntanya... el proper hivern em tornareu a veure per aquí”.

TRIAL

VISITA AL CAMPIONAT DEL MÓN DE SANT JULIÀ

Àlex Rins va aprofitar la seva estada al Principat per visitar Sant Julià de Lòria a la vigília de la disputa de la prova andorrana del Campionat del Món que se celebra entre avui i demà.

El pilot barceloní es va fotografiar amb el líder del Mundial i principal favorit a endur-se la victòria a Sant Julià, el resident Toni Bou i el seu company a l’equip Montesa, Jaime Busto, Pol Tarrés (nebot de Jordi Tarrés) i el japonès Takahisa Fujinami. “He estat presenciant els entrenaments durant tot el matí. M’hauria agradat poder-me quedar tot el cap de setmana a Andorra i poder veure tot el campionat, però no puc així que m’hi he deixat caure el matí per saludar uns bons amics i veure com estaven de cara a la cursa”, explicava el pilot català.

tracking