Reportatge

Doble xoc

Xavi Cardelús torna a la competició després de l’espectacular accident a MotorLand en el qual va sortir il·lès. El Moto2 European Championship es reprèn avui al circuit de Barcelona-Catalunya només una setmana més tard de la mort del pilot espanyol Lluís Salom.

Doble xoc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavi Cardelús tornarà a pujar avui a la seva Kalex després del greu accident patit en l’última prova disputada a MotorLand. L’andorrà rodarà a la primera jornada d’entrenaments al circuit de Barcelona-Catalunya, un traçat tenyit de dol per la mort de Lluís Salom el cap de setmana passat en el Gran Premi d’Espanya de MotoGP. L’andorrà vol aparcar a un costat els dos incidents de cara al retorn a la competició tot i que encara rep mostres de suport per la seva actitud a Alcanyís.

Cinc pilots es van veure implicats en l’espectacular accident en el qual Cardelús va sortir il·lès. Entre ells Jacopo Cretaro, el més mal parat tot i que ja es recupera al seu domicili de València de les ferides patides a l’Aragó. L’italià parlava ahir en una entrevista publicada al diari Marca de l’accident en la qual tenia paraules d’agraïment per a Cardelús. “En Xavi es va apropar fins on estava i em va preguntar si estava bé i li vaig dir que no, llavors va córrer a demanar ajuda”, explica el jove pilot de l’equip Champi Middem Team, de 16 anys. Cretaro va haver de passar diversos dies ingressat a l’hospital de Saragossa per una doble fractura oberta al peu dret i cremades al coll de segon i tercer grau. “En el primer moment estava en estat de xoc, mai m’havia trobat en una situació tant impressionant”, recorda Xavi Cardelús. L’andorrà explica que passat aquell primer moment d’impacte va actuar per instint. “Em vaig quedar en blanc i el primer que em va passar pel cap va ser anar a veure com estaven els altres pilots. La resta ja s’estava aixecant pel seu propi peu, però en Jacopo seguia a terra i em vaig apropar per veure com estava i va ser llavors quan vaig veure que la situació era greu i vaig demanar ajuda”.

Tot i que no han mantingut contacte de forma directa, Cardelús s’ha estat interessant durant aquests dies per l’evolució de Cretaro i espera retrobar-se amb l’italià ben aviat. “He parlat amb la seva mànager –la responsable de l’equip, Carmen López– que la coneixia de la meva etapa a l’equip Bankia i m’ha anat explicant com es trobava”.

El Moto2 European Championship tornarà aquest cap de setmana a rodar a l’escenari de la tràgica mort de l’espanyol Lluís Salom. “És molt trist perquè jo surto il·lès d’un accident tan espectacular i ell pateix una caiguda que no sembla tan greu però en la qual té molta mala sort. Aquestes notícies impacten molt, et deixen molt tocat perquè saps que tu estàs fent el mateix i que et pot passar en qualsevol moment. Però el millor és aixecar el cap, no pensar-hi i seguir endavant”, va indicar Cardelús. La prova d’aquest cap de setmana al traçat barceloní es disputarà pel traçat modificat en el qual es va disputar finalment el Gran Premi d’Espanya de MotoGP, en què es va utilitzar la xicana entre els revolts 10 i 12 ideada per a la Fórmula 1 i que no s’utilitzava en les competicions de motociclisme fins l’accident de Salom i que obliga els pilots a reduir la velocitat en el moment de l’entrada a la recta de la meta.

Xavi Cardelús i el seu company, Eric Granado, ja es trobaven ahir a Montmeló on avui tindran la primera presa de contacte amb les seves noves màquines. “Serà un cap de setmana complicat. Disposem d’una moto nova i això és molt important i ha suposat una gran feina a l’equip, però ara haurem de treballar per ajustar-les a les nostres característiques tal com les teníem abans de l’accident”, indica el pilot. Xavi Cardelús encara la seva participació al circuit de Catalunya en la novena classificació del campionat, amb 26 punts. Un campionat que va estrenar al circuit de Xest de València, firmant una quarta posició en la segona cursa de la prova.

RETORN

Feina contra els elements

L’equip Promoracing ha protagonitzat una cursa contrarellotge fora de l’asfalt per poder estar present a partir d’avui a la tercera prova del Moto2 European Championship que arrenca avui al circuit de Barcelona-Catalunya amb la disputa dels entrenaments lliures. A més de perdre la moto de Cardelús, l’equip va veure com la d’Eric Granado també quedava greument malmesa a causa d’una caiguda durant els entrenaments, “A Alcanyís vam patir amb dos dies més incidents tècnics que durant una temporada completa. L’equip es va desplaçar amb tres motos i va tornar amb una. Afortunadament tot ha sortit bé i després d’aquest esforç titànic ja estem en condicions de tornar a competir”, assegurava Dani Devahive, propietari de l’equip que dirigeix Raúl Jara. La feina dels mecànics que va començar amb un desmuntatge complet de les dues màquines i un inventari peça per peça i les gestions dels responsables de l’equip permetran a Xavi Cardelús i Eric Granados tornar a la competició. “Hem aconseguit en pocs dies el que normalment suposa tres setmanes de feina”, afegia Dani Devahive.

tracking