atletisme

Sis-centes corredores contra el càncer de mama

601 participants creuen l’arribada en una sisena cursa de la dona d’èxit

La sisena edició de la cursa de la dona va ser ahir un èxit de convocatòria, amb 601 corredores de les 700 inscrites creuant la línia d’arribada a Escaldes. I amb 5.500 euros de recaptació –xifra similar a la de l’any passat– que es destinaran a la lluita contra el càncer de mama, el propòsit d’aquesta prova solidària. Una quantitat similar a la recollida de l’any passat que es destinarà ín­tegrament al grup Alba, entitat que dóna suport a dones que pateixen o han patit càncer de mama.

“Cada vegada més tenim més participants i estem molt satisfets, perquè ja estem davant d’un esdeveniment plenament consolidat”, valorava la presidenta de l’Associació de Dones d’Andorra (ADA), Montserrat Nazzaro. L’any passat 450 corredores completaven la prova i aquest any han estat força més, amb la corredora del Club d’Atletisme Valls d’Andorra (CAVA) Dayane Huerta com a vencedora amb un temps de 18’17”. Van completar el podi del recorregut llarg –cinc quilòmetres– Yolanda Castillejo, companya de club de Huerta, amb 18’29” i Laura Graciaarena (18’50”). La vencedora en el traçat curt va ser Laia Martí, amb un temps de 7’32”.

Força homes, que no es poden inscriure, també van donar suport a la causa participant amb la samarreta solidària sense dorsal. A banda de la que es donava a les inscrites, se’n van vendre 150 més. “Som un país petit, però demostrem que davant les coses importants ens movem i som solidaris”, deia Nazzaro sobre una prova que té el suport del CAVA en la logística organitzativa.