Tennis

Djokovic venç Murray a París i ja té tots els Grand Slam

Amb Roland Garros és el vuitè jugador a guanyar els quatre ‘grans’

Djokovic venç Murray a París i ja té tots els Grand Slam

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En el dotzè intent i la quarta final el serbi Novak Djokovic, número u del món, va aixecar la Copa dels Mosqueters. Va derrotar a Roland Garros el britànic Andy Murray (3-6/6-1/6-2/6-4) per convertir-se en el vuitè jugador de la història a aconseguir els quatre Grand Slam –Open d’Austràlia, Roland Garros, Wimbledon i US Open–. Abans ho havien fet el britànic Fred Perry, el nord-americà Don Budge, els australians Rod Laver i Roy Emerson, el nord-americà Andre Agassi, el suís Roger Federer i l’espanyol Rafa Nadal. El serbi va apuntar-se el dotzè Grand Slam de vint finals i amb 29 anys es queda a cinc dels disset de Federer.

Amb el suport majoritari de la graderia, Djokovic va anar de menys a més per endur-se el dar­rer gran que li faltava davant un Murray que va ser dominat tot i imposar-se en el primer set. El número u va fer que canviés la batalla moral amb un 3 a 0 d’inici en el segon set i va conduir amb mà de ferro la resta davant un Murray que perdia frescor. Només al final, amb 5 a 2 i servei, va necessitar més temps del que semblava per tancar la final, perdent un lleuger avantatge. Ho va fer en la tercera pilota de partit.

“És un moment molt especial, pot ser que el més esperat de la meva carrera”, va dir des de la pista Djokovic. Ara pot aconseguir els quatre Grand Slam aquest mateix any.

tracking