Futbol

La selecció iguala la pitjor ratxa sense guanyar amb 82 partits

La selecció perd a Estònia i iguala el registre de Luxemburg de la pitjor ratxa de partits sense guanyar, amb 82

La selecció iguala la pitjor ratxa sense guanyar amb 82 partits

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra va perdre ahir contra Estònia (2-0) en el partit que va portar Ildefons Lima a entrar a la història del futbol nacional, després d’arribar a les 100 internacionalitats, fita que només havia assolit Òscar Sonejee. L’alegria per l’històric registre no va venir acompanyada per un resultat a l’alçada. I és que, a més, amb la derrota a Tallinn, Andorra iguala la pitjor ratxa de partits internacionals sense guanyar, 82 de consecutius, que comparteix ara amb Luxemburg. El combinat centreeuropeu va estar sense celebrar una victòria entre els anys 1995 i 2006. La selecció no guanya des del 13 d’octubre de 2004, quan va derrotar Macedònia a l’estadi Comunal amb el recordat gol de Marc Bernaus. Des d’aleshores ha disputat 82 partits, amb 76 derrotes i 6 empats, l’últim dijous passat contra l’Azerbaidjan (0-0). El combinat nacional no jugarà ja cap matx fins al setembre, quan Letònia obrirà a l’Estadi Nacional la fase de classificació per al Mundial del 2018.

Andorra no va fer un mal partit contra Estònia, especialment en el vessant defensiu, però dues errades puntuals van enfonsar els de Koldo Álvarez. En el minut 25 Kruglov aprofitava un desajustament defensiu per superar Ferran Pol en la primera aproximació dels locals. La sentència arribaria ja en temps afegit, amb una rematada de cap de Liivak en una falta lateral quan Andorra jugava amb deu per l’expulsió de Josep Manel Ayala. Entre gol i gol, Estònia no va inquietar Pol, mentre que Andorra va tenir dos xuts llunyans, alts, de Jordi Rubio i Cristian.

Al final del partit Koldo Álvarez assegurava desconèixer la dada dels 82 partits sense guanyar –“això són coses de la premsa”, va indicar– i apuntava que “nosaltres treballem per millorar i per intentar trencar ratxes. Cada partit sortim a fer-ho el millor possible”. El seleccionador hi va afegir que “s’ha de continuar treballant. En aquests partits hem vist que la competitivitat augmenta dins el grup amb l’arribada dels joves i això és força bo. També hem provat nous sistemes”. Sobre el partit en si, va comentar que “hem estat defensivament força bé, tret que en les dues úniques pilotes amb perill ens fan els dos gols, que són dues errades que ens condemnen. Pel resultat no podem estar contents però sí perquè les coses cada vegada passen més com volem que passin, els joves demostren que es mereixen estar aquí i perquè un jugador com l’Ilde ha arribat als cent partits. És per treure’s el barret”.

El defensa va ser juntament amb el local Joel Lindpere, que es retirava de la selecció, el protagonista en els minuts previs a l’inici del matx. El petit dels Lima va rebre dues samarretes commemoratives, per part de les federacions, abans del xiulet inicial i de deixar-s’hi la pell com en el seu primer partit, curiosament també a Estònia, un 22 de juny de l’any 1997. Aquell dia també es va perdre, però Lima va marcar el primer dels deu gols que el converteixen en pitxitxi de la selecció. Ahir, Koldo Álvarez va apostar el darrer quart d’hora per ell en la posició de davanter a veure si repetia la fita i igualava el marcador.

Resultat al marge, Ilde Lima celebrava el seu centenari i penjava al seu perfil de Facebook el següent missatge: “Dia d’emocions. 100 partits amb Andorra són moltes hores de patiment, sacrifici i treball. Un record a tots els que han vestit aquesta samarreta i dels qui sempre he après alguna cosa. Una part de tot això també és seva. Un record per als qui no hi són, la meva mare Carme, i qui ho va començar tot, Francesc Vila.” El setembre Lima rebrà a l’Estadi Nacional la gorra i la medalla commemorativa de la UEFA que l’acrediten com a centenari.

EL DETALL

La Federació d’Estònia va tenir un detall amb Ilde Lima, a qui li va regalar una samarreta en record dels 100 partits. Els companys el van obsequiar amb unes botes personalitzades i una samarreta signada.

La selecció iguala la pitjor ratxa sense guanyar amb 82 partits

tracking