Bàsquet

Sada no segueix

Gorka Aixàs anuncia que el MoraBanc Andorra no ofereix la continuïtat al base perquè no ha respost a les expectatives

Sada no segueixXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La trajectòria de les dues temporades en què Víctor Sada ha estat al MoraBanc Andorra i l’abrupte final d’aquest exercici presagiaven que el base de Badalona no seria una peça de la plantilla 2016-2017. I l’anunci va arribar ahir de part del president, Gorka Aixàs, segurament abans de l’esperat, sense ni tan sols tenir tècnic confirmat per al tercer projecte des del retorn a l’ACB. Un senyal inequívoc que no ha complert les expectatives que el club hi havia dipositat. Aixàs era clar: “Entenem que la de base és una posició que necessita un referent. Ell no ha tingut ni el rol ni el rendiment que esperàvem.”

Sada va signar l’estiu del 2014 per a dues temporades més una opcional que ambdues parts tenien la possibilitat de no executar. Arribava del Barça, que no el va renovar, per assumir el lideratge a l’Andorra. Ni la temporada passada, en què va estar molts partits de baixa per una lesió que el va obligar a passar pel quiròfan, ni la que tot just ha acabat ha tingut grans números. De fet, no va jugar els sis darrers partits de lliga, tres per lesió i tres més –l’anterior als problemes al genoll i els dos posteriors– per decisió tècnica. Aixàs afirmava que “no em preocupa” el fet que no hagués jugat els darrers compromisos i s’adheria a les paraules del tècnic, Joan Peñarroya, que va indicar a València, després del darrer partit, que un jugador del currículum de Sada no té necessitat de minuts d’homenatge.

Interès pel gal Andrew Albicy

I el mateix dia que es parlava de la baixa de Sada ja apareixia un nom per ocupar la seva posició. Es tracta de l’internacional francès Andrew Albicy, jugador de 26 anys que milita al Gravelines de la màxima categoria gal·la, pel qual el MoraBanc ha mostrat el seu interès –se’n feia ressò el mitjà francès La Voix du Nord–. Albicy ha fet una mitjana d’11,4 punts i 6,3 assistències enguany a la lliga francesa.

Peñarroya va ser l’altre nom important ahir. El tècnic acaba contracte i el club encara no ha decidit si hi vol comptar. El president va dir que s’està valorant si se li ofereix la continuïtat, que no hi ha res tancat ni data límit, però la decisió ha d’arribar relativament aviat. Això sí, interpretant les seves paraules sembla que el club està més interessat que el tècnic dels darrers sis anys continuï que no el contrari. “Els cicles acaben quan ningú pot aportar-te quelcom més. I estic convençut que el Joan pot aportar coses, que té capacitat per fer-nos créixer. Si veiem en el Joan capacitat d’impuls per créixer serà ell, si no, una altra persona, però m’agradaria que fos ell”, deia el dirigent, que anava més enllà de les de Francesc Solana, director esportiu, de fa uns dies.

Valorar la permanència

Als noms propis els va acompa­nyar la valoració de la temporada, que el president reconeixia de sensacions contraposades: pel bon paper a la primera volta i la davallada de la segona. Amb tot, Aixàs va remarcar que assolir la permanència és valuós i que no li sembla que hagi estat prou valorat. “Som un club que fa dos anys que és a la categoria. Sabem que costa, com de difícil és estar-hi i millorar. Crec que hem fet un pas endavant, un pas correcte. Ens hem salvat abans que la temporada passada, hem consolidat el projecte i hem mantingut la categoria”. I exemplificava que la lliga de l’Andorra és la d’equips com el Sevilla, la del Joventut o l’Estudiantes, que ha baixat. I que un any pot arribar el play-off però el següent jugar-se la permanència. Parlant del projecte vinent, deia que volen “un equip amb més esperit. Som un club que ha de passar dificultats i volem un equip que quan passi mals moments tingui més esperit del que ha tingut el nostre”. I sense entrar a valorar un per un els jugadors i reconeixent que l’equip ha estat irregular, va destacar el paper de Betinho –té contracte– o Bogdanovic, a banda de Shermadini, a qui es vol renovar. S’està treballant en una oferta però si no es pot competir amb altres que li arribin tocarà resignar-se.

DOS ANYS MÉS AMB MOLINES PATRIMONIS

Les declaracions de Gorka Aixàs van arribar en el marc de l’acte de renovació de patrocini amb Molines Patrimonis. La col·laboració, que és vigent des de l’any 2012, es perllonga dos anys més, en cadascun dels quals el patrocinador augmentarà la dotació econòmica. També s’hi ha inclòs una clàusula que preveu una bonificació si l’equip aconsegueix classificar-se per als play-offs.

La consellera delegada de Molines Patrimonis, Montserrat Cardelús, indicava que “el nostre compromís ha anat augmentant” a mesura que el club i l’equip han anat creixent, i destacava que el projecte del Bàsquet Club Andor­ra ha estat un exemple que no sovinteja d’unió d’esforços al Principat. De la seva banda, el president del MoraBanc celebrava la renovació de l’acord i indicava que en Molines Patrimonis el club ha trobat “complicitat en els bons i els mals moments”

tracking