'Mountain Bike'

La Massana es consolida com a territori 'biker'

La Massana comença el compte enrere per a la Copa del Món del setembre, que aplegarà més de 700 corredors de 30 països diferents

La Massana es consolida com a territori 'biker'Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Ciclista Internacional (UCI) té màxima confiança en Andorra i en el Vallnord Bike Park la Massana. Ahir es va tornar a posar de manifest en l’activació del compte enrere per a la celebració de la Copa del Món UCI de BTT del setembre vinent –falten 99 dies–, durant la qual David Baró, com a president de l’esdeveniment, va anunciar que el sector de Pal-Arinsal de Vallnord havia rebut l’encàrrec de l’UCI d’organitzar els Mundials Master del 2017 i 2018 que s’afegiran al programa de les Copes del Món ja concedides. Andorra es consolida així com a ter­ritori biker, amb l’arribada enguany de la quarta Copa del Món (2008, 2009 i 2013) i del Mundial l’any passat.

El president de la Federació Andorrana de Ciclisme (FAC), Gerard Riart, va assenyalar que “el més important és que Andor­ra ja és una cita al calendari del mountain bike internacional. Estem consolidats al circuit de cross country i de descens”.

La Copa del Món del 2016 de Vallnord acollirà de l’1 al 4 de setembre aquestes dues disciplines, amb una participació prevista de 700 corredors de 129 equips i de 30 països diferents. Els circuits, segons va explicar Albert Balcells, membre de l’organització, seran els mateixos que els del Mundial de l’any passat, de 2,5 quilòmetres el de descens, amb l’atractiu de l’arribada al centre del poble de la Massana i un seguit de nous salts a la part mitjana, i 4 el de cross country, amb sortida i arribada al pàrquing de l’estació de Pal.

L’únic canvi respecte al Mundial serà la modificació del programa, d’acord amb l’UCI, amb la celebració del descens dissabte 3 i del cross country diumenge 4 de setembre.

La posada en marxa del compte enrere va disposar de la presència a la Massana de totes les parts implicades en l’organització, des del cap de Govern, Toni Martí, fins a membres del comuns i patrocinadors. Martí va destacar els esdeveniment esportius de primer nivell que ha acollit o acollirà el país, com ara la Copa del Món d’esquí, el Mundial de trial o els tres dies que estarà el Tour al Principat. “Si la imatge d’Andorra no fos bona no tindríem tots aquests esdeveniments. Ens ho hauríem de creure molt més, com fa per exemple el comú de la Massana. El nostre país té molt futur i està molt ben valorat. Si no fos així no tindríem aquestes proves”, va assegurar.

L’organització de la Copa del Món mourà un pressupost de 700.000 euros, que s’ampliarà en cent mil euros més els dos anys següents per rebre les copes compromeses i els Mundials Master. Andorra Turisme hi aporta 300.000 euros per la repercussió mediàtica de l’esdeveniment.

A la cita del setembre, la representació andorrana arribarà de la mà de Guy Díaz en cross country i de Guillem Casal i Blanca Aracil en descens. Riart va explicar que gràcies al treball amb la base l’any vinent la participació podria ser més important.

Mundial del 2015

MÉS REPERCUSSIÓ TELEVISIVA

L’UCI ha fet arribar a l’organització andor­rana les dades de repercussió televisiva del Mundial de BTT i trial de l’any passat a Vallnord, amb un increment considerable respecte de l’any anterior, disputat a Noruega. En total es va oferir cobertura a 29 països, amb més de 488 hores de retransmissions –increment del 26% respecte a Noruega 2014–, de les quals més de 147 en directe. L’audiència acumulada va superar els 40 milions de persones, un milió de les quals van seguir en directe les retransmissions.

Les previsions per enguany, tot i tractar-se d’una Copa del Món i no d’un Mundial i de no comptar amb el trial al programa, són optimistes, amb una previsió de més de 42 milions d’espectadors acumulats i gairebé dos milions seguint en directe les proves. En total la cobertura televisiva, amb realització de RedBull TV, es preveu que arribi a 139 canals de 19 països, unes xifres que compensen els 700.000 euros de pressupost de la Copa del Món.

tracking