Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Futbol

España convoca eleccions i no es presenta

La cita serà el 6 de juliol i es veu difícil que sorgeixi algun candidat per culpa del deute acumulat
España convoca eleccions i anuncia que no es presenta

España convoca eleccions i anuncia que no es presenta

Lluís España i membres de la gestora de l'FC Andorra en l'assemblea extraordinària d'ahir.

Xavier Pujol
Actualitzada 24/05/2016 a les 11:57
    S. Cano Llivería Ordino
“L’FC Andorra està abocat a la desaparició”. Aquesta era la sentència del soci Juanjo San Nicolás, després de conèixer l’estat de comptes que va presentar la junta gestora –121.711 euros de dèficit només de la temporada en curs fins al 30 d’abril– en l’assemblea extraordinària celebrada ahir al Casal de l’Esport. La trobada, amb una desena de socis, va servir perquè Lluís España i la seva junta convoquessin eleccions per al dimecres 6 de juliol i perquè el president anunciés que no té intenció de presentar-se per encapçalar cap candidatura. La resta de membres també va manifestar la seva intenció de no seguir al capdavant del club.
En l’assemblea, el club va desglossar les despeses de la temporada en curs, que són de 224.292,99 euros, la majoria imputables a les nòmines dels jugadors i a la cotització a la CASS de la plantilla (al voltant de 160.000 euros), mentre que els ingressos es queden en 102.581,50 euros, que provenen majoritàriament de la subvenció de Govern. Entre els números que es van explicar destaquen despeses fixes que el club ha de pagar mensualment a la Batllia per causes pendents de l’anterior junta directiva i més de 1.200 euros en concepte de sancions de la CASS. Amb aquest saldo negatiu només en una temporada, San Nicolás assenyalava que el club “és inviable” i plantejava la seva possible desaparició perquè veia difícil que alguna persona o grup es mostrés disposat a presentar candidatura per agafar la presidència. El termini per fer-ho s’allargarà com a mínim 30 dies a comptar des d’ahir.
Toni Lima va ser un altre soci actiu a la reunió. L’exinternacional va agrair els diners que està posant Lluís España per al club, però li va apuntar que probablement s’hi està deixant més del que tocaria perquè no existeix una organització en el club i com a exemple posava que en els anys que fa que España està al capdavant no ha sigut capaç de tenir un llistat de socis de l’entitat. “La seva gestió econòmica ha sigut un desastre, nefasta”, va etzibar-li en un moment de l’assemblea. Lima va agrair a España que convoqués eleccions “perquè així no anem enlloc”.
España, que ha estat posant diners de la seva butxaca i que calcula que estarien entre els 200 i els 300.000 euros –“una barbaritat”–, va assegurar un cop finalitzada l’assemblea que no es presentava a les eleccions “perquè hi ha alguns socis que diuen que no fem les coses bé i he fet el màxim que he pogut. Jo tinc la meva feina i no m’hi puc dedicar més”. Qüestionat sobre si el club estava en perill de desaparició, el dirigent va indicar que “no crec que desaparegui. Ara bé, s’han de reduir molt les despeses. No podem seguir així”.
En aquests moments del partit, la pregunta que tothom es feia era qui voldria fer un pas endavant per assumir la gestió d’un club de primera catalana que acumula deute –ben bé ningú el sap comptabilitzar– i sense una estructura interna. “Nosaltres hem dimitit pensant que es presentarà algú, però si no fos així jo personalment no deixaré penjats els jugadors ni el cos tècnic. Haurem d’aguantar un temps, que sigui el menor possible, fins que es presenti algú”, explicava España. En tot cas si es produís aquesta situació España es trobaria sol perquè la resta de membres de la junta es desentendrien, en principi, del club. “Falta algun patrocinador per tirar endavant això econòmicament. El Govern fa el que pot però no ens arriba i tampoc podem demanar miracles”, sentenciava España.

RECLAMACIONS
Sis processos a la Batllia

L’FC Andorra té sis procediments judicials oberts per part de creditors que reclamen impagaments heretats de l’anterior època. L’Empresa Eternal 3 demana 13.745 euros per roba d’esport; Serveis Turístics fa una reclamació de més de 18.000 euros que la gestora ni tan sols sap en concepte de què; Josep Maria Loan reclama més de 43.000 euros per lloguer de pisos; Viatges Vilanova més de 5.400 euros, Carles Riu reclama més de 15.000 euros i també hi ha una demanda de Crèdit Andorrà de la qual no es van especificar quantitats. En alguns casos s’estan retornant diners en terminis mensuals.

 
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477