ACB Lliga Endesa

Final de Lliga amb derrota

El MoraBanc acomiada la temporada a València amb una nova derrota però oferint una bona imatge contra un candidat al títol.

Final de Lliga amb derrotaBCMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hi ha derrotes i derrotes. El MoraBanc va caure ahir a València (81-67) en el partit que acomiadava el curs i va oferir una de les millors versions del curs contra un rival que esgotant les seves opcions de finalitzar la temporada regular al capdavant de la classificació per primera vegada a la seva història. Els de Joan Peñarroya sembla que han trobat l’estímul competitiu contra adversaris de volada, com Baskonia ara fa quinze dies, fallant quan les càbales feien més assequibles les opcions de victòria.

Va suar el conjunt valencià per aconseguir el triomf que necessitava per buscar acabar la lliga regular primer. Els resultats, però, no van ajudar. Barça i Madrid van resoldre els seus compromisos, amb solvència els blaugrana contra el Tenerife (93-58) i patint el Reial Madrid a Sevilla (97-90). Els 14 punts finals de diferència no van fer justícia al paper d’un MoraBanc que durant més de 35 minuts va tenir amb l’ai al cor el públic de la Fonteta. Pedro Martínez ha modelat un dels blocs més sòlids d’Europa. No va brillar Justin Hamilton, millor cinc de la temporada, carregat de personals, però amb l’absència del seu millor home els valencians van exhibir els arguments que els converteixen en alguna cosa més que un outsider en la lluita pel títol. El desequilibri constant de Diot, l’amenaça exterior de Sato, els recursos de Lucic, els galons d’un il·lustre veterà com Rafa Martínez i la brega de Dubljevic a la zona. Tots ells amb més de deu punts.

En un inici de partit enrevessat ple d’imprecisions, pèrdues i errades en llançaments sobre el paper senzills sobresortia de nou, com en les darreres jornades, Bogdanovic, autor de 10 punts en els primers 10 minuts, al final dels quals el MoraBanc va arribar 5 punts per sobre (11-16). S’entonava el València en el segon quart, amb Sato agafant el relleu del serbi per regalar els seus els primers avantatges en el marcador: 8 punts (26-34) a dos minuts de l’acabament d’un període que el MoraBanc va acabar 6 per sota (38-32). Un 0 a 8 de sortida amb dos triples de Betinho i una cistella de Bogdanovic col·locava l’Andorra dos punts amunt. Jones anotava i carregava amb la quarta falta a Hamilton, moment en el qual Pedro Martínez va donar entrada a l’exMoraBanc Jordi Trias. Entregat, intens i complidor, sigui quin sigui el seu rol, va retornar a la banqueta ovacionat pel seu públic. El rebot ofensiu (7 captures valencianes en el tercer període) i l’empenta d’un València encoratjat per les notícies que arribaven de Sevilla van acabar amb les esperances andorranes de sumar la tretzena victòria del curs, tot i que a diferència d’altres ocasions l’equip no va abaixar els braços tot i veure’s clarament superat (22-14) en l’últim parcial.

Tot i estar recuperat, Víctor Sada no va participar en el que podria haver estat el seu darrer partit amb el club. Ahir el MoraBanc posava punt i final a la segona temporada a l’ACB amb un idèntic balanç de victòries i derrotes (12-22) que el primer i posició idèntica (catorzè), després d’una pèssima segona volta, amb només 4 victòries.

EL VESTIDOR

Joan Peñarroya, entrenador del BC MoraBanc Andorra

“No ens hem deixat anar”

C. G.- València –enviat especial–

“Acabem amb millors sensacions tot i que és un partit que resumeix el que ha estat el nostre final de temporada. Hem tingut bons moments però sempre ens han faltat coses. Comencem molt bé, amb les idees molt clares en defensa tot i que els percentatges del primer quart han estat molt baixos per part dels dos equips i això ens ha ajudat. A la segona meitat ells milloren i nosaltres tenim problemes en el rebot defensiu que ens acaben fent perdre les opcions”, comentava Joan Peñarroya en l’última compareixença postpartit davant la premsa de la temporada, on també va voler destacar que a diferència d’ocasions recents “l’equip no s’ha deixat anar”.

Sobre la decisió de no donar minuts a Víctor Sada, que finalitza contracte, tot i estar recuperat dels seus problemes al genoll, Peñarroya va assegurar que es tractava d’una decisió tècnica. “No crec que un jugador amb la trajectòria que ha tingut en Víctor durant tota la seva carrera necessiti jugar aquesta mena de minuts”, afegia. Finalitzada una temporada desconcertant, el tècnic del MoraBanc va insistir en el seu discurs a l’hora de fer valoracions: “Hem de parar un temps i reflexionar per fer una lectura objectiva de la lliga”.

EL RIVAL

“Les victòries no defineixen l’any de l’andorra”

Pedro Martínez

EL TÈCNIC DEL VALÈNCIA va destacar la combativitat del MoraBanc en un exigent partit que va suposar una bona aproximació als play-off. “És un equip sòlid. Ha lluitat com han fet durant tota la lliga, on ha jugat grans partits, també com a visitant. Segurament els resultats i la classificació no es corresponen amb el joc que ha realitzat durant tota la temporada”, indicava el tècnic. Pedro Martínez va qualificar amb un “excel·lent” la temporada regular valenciana i ja pensa en el “canvi de ritme mental i físic” que suposen els play-off.

ELS JUGADORS

Víctor Sada, Jugador del MoraBanc

“Només puc estar agraït”

El base podria haver viscut la seva última jornada com a jugador de l’Andorra sense disputar ni un sol minut. “Des de la lesió he tingut la mentalitat adient i només tinc paraules d’agraïment per a en Joan. Sempre estic disposat a seguir”, indicava.

Jordi Trias, jugador del València Basket

“Ha estat un any estrany”

“És una temporada estranya després de la gran primera volta, però al final no s’ha patit per la permanència amb les 12 victòries, així que és per estar-ne satisfets”, comentava l’expivot de l’Andorra, MVP de l’ascens a l’ACB del 2014.

tracking