Futbol

El doblet com a premi

Barça i Sevilla busquen avui a la final de la Copa posar la cirereta a una temporada en la que ja han guanyat la Lliga i l’Europa League.

El doblet com a premi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Guanyar la Copa del Rei sempre suposa sumar un títol de prestigi al palmarès del campió. Avui, qui guanyi al Vicente Calderón (21. 30 hores, Telecinco) a la final entre l’FC Barcelona i el Sevilla hi afegirà un premi: fer el doblet en una temporada. Blaugranes i sevillistes afronten la final amb els deures fets. El Barça va conquerir fa una setmana el 24è trofeu de Lliga, mentre que el Sevilla va conquerir dimecres la seva tercera Europa League consecutiva a costa del Liverpool (3-1).

El partit, amb presència d’estelades a les grades permesa per via judicial, es presenta del tot atractiu pel joc que despleguen els dos equips. Per al tècnic basc del Sevilla, Unai Emery, el favorit és clar, el Barça. “Estaríem equivocats si diguéssim que no ens interessa la Copa perquè hem guanyat l’Europa League. Tenim una oportunitat tremenda, molt difícil de tornar a igualar. Si es desplacen 25.000 aficionats a Madrid, que més que tinguem un bon dia per gaudir, ens enfrontem a un rival que és el favorit, que vol i necessita el doblet perquè la seva credibilitat va en funció dels títols i la nostra també està en joc”. Emery, que tindrà les baixes per lesió de Tremoulinas i Krohn-Dehli i de Kolodziejczak i N’Zonzi per sanció, afegia que “ens hem guanyat el respecte del Barça i som favorits en il·lusió perquè nosaltres tenim poques oportunitats i jugar la final és un regal i l’anem a obrir amb les majors expectatives que sigui bonic i per donar-li sentit al que fem i que l’afició estigui orgullosa”.

Luis Enrique Martínez, de la seva banda, apuntava que “a la final ens tocarà patir i a més a més contra un rival que ara és tot optimisme, a banda de ser un gran equip. Sóc optimista i penso que guanyarem, però costarà”. El tècnic del Barça, que recupera el porter Claudio Bravo tot i que Ter Stegen seguirà ocupant la porteria, va assenyalar que “veig l’equip amb molta il·lusió i molt bé”. Una vegada més els blaugrana, que podran alinear l’onze de gala, estaran molt pendents del rendiment que pugui donar el trident, amb un Leo Messi a qui se li dóna bé el Sevilla i un Luis Suárez que acaba de guanyar la seva segona Bota d’Or. A més en els últims partits Neymar ha estat més entonat. Sobre el joc del Sevilla, Luis Enrique ha apuntat que “ells han jugat i pressionat bé, surten al contraatac amb perill i ens complicaran les coses. Espero que sigui una final atractiva”. I és que, assegurava, “és un dels millors partits que es poden jugar com a professional”.

Curiosament la temporada acabarà tal com va començar per als dos equips, amb una final entre ells. La primera va ser a la Supercopa d’Europa amb triomf per la mínima i patiment del Barça. Els dos duels de Lliga s’han resolt amb victòries dels dos com a locals i avui al Vicente Calderón blaugranes i sevillistes decidiran un nou títol. I el doblet.

tracking