Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Futbol

Reis de l'Europa League

El Sevilla remunta al Liverpool i obté el tercer títol consecutiu de la competició continental, cinquè en una dècada
Reis de l'Europa League

Reis de l'Europa League

El capità Coke celebra el tercer gol del Sevilla ahir a la final contra el Liverpool.

Actualitzada 20/05/2016 a les 11:12
El Sevilla va engrandir ahir a Basilea el seu idil·li amb l’Europa League aconseguint el tercer títol consecutiu amb una remuntada davant tot un històric d’Europa, el Liverpool (3-1). L’equip que dirigeix l’espanyol Unai Emery va ser més sòlid que el que entrena l’alemany Jürgen Klopp i amb una brillant segona meitat va aconseguir alçar-se amb la segona competició continental per cinquena vegada, totes elles assolides en la darrera dècada. El premi ve acompanyat de la classificació per disputar la Lliga de Campions la temporada vinent després d’una trajectòria a la lliga en la qual no ha estat brillant.
El conjunt anglès va sortir amb ganes de manar i va tenir la pilota davant d’un Sevilla que no podia igualar en ritme els reds i perdia la batalla en el mig del camp. La iniciativa va tenir premi i Sturridge va trobar el primer gol en una pilota que va controlar dins l’àrea i va rematar amb l’exterior per superar Soria amb un xut creuat. Se n’anava al vestidor amb dubtes l’equip andalús i amb bones sensacions l’anglès, però un gol de Gameiro només iniciar-se la segon meitat va igualar les coses i el va esperonar per tirar endavant el partit. El francès va caçar en boca de gol una centrada del lateral Mariano, que va fer una gran jugada per la dreta, tirant un túnel a l’exsevillista Alberto Moreno i arribant fins a la línia de fons. L’ambició que havia demostrat el Liverpool en el primer temps havia canviat de bàndol i els d’Emery creixien a la vegada que el seu rival es tornava petit.

Apareix Coke
Guanyava la pilota el Sevilla obrint camp per les bandes i la superioritat que va començar a exhibir es va demostrar en el marcador. Després d’algunes bones ocasions, una molt bona triangulació que va començar Vitolo va acabar amb una encertada i ajustada rematada del capità Coke que el belga Mignolet no va poder aturar. Per davant en el marcador, els sevillistes van tirar d’experiència i no es van deixar menjar el terreny. El tercer va arribar al minut setanta de partit i de nou va ser de Coke. Va dur polèmica, perquè l’equip anglès van reclamar que el jutge assistent havia aixecat la bandera. Amb l’1 a 3 el Liverpool va haver de llançar-se a la desesperada buscant capgirar el partit però el Sevilla, crescut i experimentat, començava a sentir-se campió. Coronat com a rei de l’Europa League, el proper repte del club andalús arriba diumenge, en una final de Copa contra el Barça amb el que podria tancar un gran exercici.

PROHIBIDES LES ESTELADES AL CALDERÓN PER LA FINAL DE LA COPA
El govern espanyol va anunciar ahir que prohibirà l’entrada de banderes estelades al Vicente Calderón diumenge, en la disputa de la final de la Copa del Rei entre Barça i Sevilla. La delegada del govern espanyol a la Comunitat de Madrid, Concepción Dancausa, va indicar que s’instal·larà un doble filtre de seguretat, format per 2.500 agents policials, per impedir l’entrada d’objectes perillosos, com bengales, i l’exhibició de símbols “de propaganda racista, xenòfoba, política o religiosa que poden generar conflictes d’ordre públic”. El Barça va respondre amb un comunicat on qualificava la decisió com a “atemptat contra la llibertat d’expressió, un dret fonamental”.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477