Bàsquet

La continuïtat de Peñarroya no està assegurada

Francesc Solana deixa oberta la incògnita sobre la renovació de Joan Peñarroya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La temporada no ha acabat, encara queda el desplaçament a València de diumenge vinent, però Francesc Solana va fer ahir balanç oficiós de la campanya i també va parlar del futur. Un futur que té com a primera qüestió a resoldre la continuïtat del tècnic, Joan Peñarroya, i la configuració d’una plantilla amb només tres jugadors amb contracte en vigor amb vista al curs 2016-2017.

La història de Peñarroya i l’Andorra s’ha escrit en cicles de dos anys. Enguany la incògnita és si l’etapa que va començar el 2010 a la LEB plata i que ha consolidat el club a l’ACB encara manté recorregut per endavant. “Buscarem el millor com hem fet sempre. Amb en Joan ens hem d’asseure, parlar i fer balanç del que ha passat durant aquests mesos i veure si els interessos mutus continuen sent els mateixos.” A diferència de l’última renovació –un cop assegurada la plaça ACB l’estiu del 2014–, Solana no va ser ahir taxatiu sobre el destí de la banqueta: “Volem seguir amb la nostra trajectòria de creixement, però això no vol dir que sigui amb Peñarroya, o no.”

Resoldre el futur del tècnic és prioritari abans de començar a donar forma a la plantilla de la propera temporada. Només Vojdan Stojanovski, Betinho i David Navarro tenen signada la seva continuïtat, però el director esportiu va indicar que l’objectiu és mantenir el bloc però “buscant un equip que connecti amb l’afició i que tingui la dosi de lluita que ens ha faltat aquesta temporada”. Solana també va parlar sobre la dificultat de poder mantenir a l’equip un Giorgi Shermadini revaloritzat després de la seva arribada procedent del Cantú italià el mes d’agost passat. “Serà complicat per les nostres limitacions econòmiques. L’any passat vam aconseguir que signés quan clubs més potents ja havien confeccionat les seves plantilles. Haurem d’esperar que els equips que estan per sobre nostre es moguin i després veure a què podem aspirar.”

Un altre dels aspectes a resoldre durant l’estiu serà la direcció de joc. El futur de Víctor Sada sembla més aviat lluny d’Andorra tot i l’opció de prorrogar una temporada més el seu vincle amb el club. “El cas del Víctor el veig igual que la resta de jugadors que finalitzen contracte. Amb l’entrenador que tinguem valorarem si hem de canviar la direcció de l’equip. Els bases van mostrar un bon nivell durant la primera part de la temporada i és evident que la seva aportació ha baixat, però no es pot focalitzar la davallada de rendiment de l’equip només en ells”, indicava el director esportiu.

Una temporada de sis

Francesc Solana no va tenir problemes a posar nota a la temporada, que va qualificar amb un sis. “A la primera part és de notable i la segona de suficient. Al final podem acabar la temporada amb les mateixes victòries que l’any anterior, però les sensacions són diferents. El club ha fet un pas endavant socialment i en competitivitat que convida a l’optimisme per als propers anys, tot i que acabem amb una sensació de decepció. Segurament les expectatives que es van generar pels resultats de la primera volta estaven per sobre de les nostres possibilitats”, va afirmar el màxim responsable esportiu, comprensiu amb els xiulets de l’afició diumenge passat contra l’Obradoiro, en un partit “inexplicable que resumeix el final de temporada”.

EL MADRID VOL ESGOTAR LA POSSIBILITAT DE SER EL PRIMER CONTRA EL BASKKONIA

Reial Madrid i Laboral Kutxa tanquen avui la 33a jornada en un partit ajornat per la disputa de la final de quatre de l’Eurolliga per part del conjunt vitorià el cap de setmana passat. Els blancs encara aspiren al primer lloc de la fase regular després de la sorprenent der­rota del Barça a la pista de l’Estudiantes si guanyen els dos compromisos, contra Baskonia i Sevilla, i si els de Xavi Pascual no superen el Tenerife a la darrera jornada. El partit d’avui (21 hores) es podrà veure per primera vegada en directe de forma íntegra a través de la pàgina oficial de Face­book de l’ACB.

tracking