FUTBOL

La lliga de Luis Suárez

El Barça, campió després de superar el Granada amb un ‘hat-trick’ del davanter uruguaià, autor de 40 gols al campionat

Els blaugrana no van fallar a Granada (0-3) gràcies a un letal Luis Suárez, autor dels tres gols, per certificar el sisè títol en els últims vuit anys, per davant d’un Reial Madrid que també va fer la feina contra el Deportivo (0-2). La lliga 2015-2016 passarà a la història com la de Luis Suárez, autor de 40 gols, campió, pitxitxi, virtual Bota d’Or i amb 14 dianes artífex del ple de punts dels de Luis Enrique en les darreres cinc jornades (amb 24 gols a favor i cap d’encaixat).

Durant 14 minuts, però, el Reial Madrid va ser campió. Els que van passar des del 0 a 1 de Cristiano Ronaldo a Riazor fins al primer gol de l’uruguaià a Granada. En una temporada discreta, els dos laterals van esdevenir ahir protagonistes sobre la seca gespa de l’estadi granadí per decidir el campionat. Primer Jordi Alba va llegir a la perfecció una passada a l’espai de Neymar per servir el primer gol en safata al davanter uruguaià. En el 0 a 2, Dani Alves va protagonitzar un meritori esforç per salvar una pilota destinada a perdre’s per la línia de fons i servir una centrada perfecta perquè el depredador Suárez rematés el títol anticipant-se al central i al porter Roberto. Com a colofó de la temporada, el 9 va tancar la golejada en els darrers minuts finalitzant una combinació entre Messi i Neymar.

Amb el Barça manant al marcador de los Cármenes, el Reial Madrid va semblar donar per acabat el campionat a la mitja part, quan Cristiano ja havia fet el 0 a 2. Amb la final de la Lliga de Campions a Milà a l’horitzó, Zidane va decidir no forçar el portuguès, que ja no va tornar dels vestidors després del descans, substituït per James Rodríguez. El campionat també va finalitzar abans d’hora per a Mascherano, tocat del genoll, Rakitic i Sergio Busquets. Per evitar contratemps, Luis Enrique va donar descans a tres dels seus intocables. El Barça es juga el setè doblet de la seva història diumenge vinent a la final de la Copa del Rei contra el Sevilla a l’estadi Vicente Calderón.

CELEBRACIÓ AL CAMP I AVUI PELS CARRERS DE BARCELONA

GRANADA. Els jugadors de l’FC Barcelona van celebrar la consecució del títol al camp del Granada durant una estona breu perquè els aficionats andalusos, que també celebraven la permanència, van envair el camp per saludar els campions, que

van haver de sortir escortats cap als vestidors. Avui la celebració es traslladarà als carrers de Barcelona amb la tradicional rua dels campions.